Benim Mahallem Projesi’yle 17 bin vatandaşa ulaşıldı

Benim Mahallem Projesi’yle 17 bin vatandaşa ulaşıldı
Akçansa’nın, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOÇEV işbirliğiyle hayata geçirdiği Benim Mahallem sosyal sorumluluk projesi dönem kapanış toplantısı Akçansa Büyükçekmece Fabrikası’nda proje paydaşlarının katılımıyla gerçekleşti
Proje kapsamında, özel olarak tasarlanan Mobil Eğitim Merkezi ile  ilçedeki okullar tek tek dolaşılarak, TOÇEV uzmanları tarafından çocuklara ve ebeveynlere farklı konularda eğitimler verildi. 2016-2017 eğitim-öğretim dönemiyle birlikte toplam 17 bin ebeveyn ve çocuğa ulaşıldı. Büyükçekmece’de yaşayan anne-babalar ile çocukların gelişimine katkıda bulunmak, evde, okulda karşılaşılan sorunlara çözümler üretmek, gelecek nesillerin daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Akçansa, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) iş birliğiyle hayata geçen ‘Benim     Mahallem Projesi’nin dönem sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Seminerler düzenlendi
Benim Mahallem projesinin ayağı olan TEOG Seminerleri ile zenginleştirilen eğitim programı ile Büyükçekmeceli ebeveyn ve çocuklara farklı seanslarda seminerler düzenlendi. 8. sınıf öğrencilerine TEOG sınavı öncesinde ve sınav anında sınav kaygılarıyla nasıl baş edebilecekleri, sınav anında uygulayabilecekleri gevşeme teknikleri, doğru nefes alma çalışmaları aktarıldı. Ebeveynlere ise sınav öncesinde ve sınav sonrasında çocuklara nasıl doğru yaklaşım sergilenmesi gerektiği konusunda bilgiler paylaşıldı.

Çıta yükseldi
Akçansa Büyükçekmece Fabrika Müdürü Edip Alpan, “Benim Mahallem Projesi, Akçansa’nın toplum mutluluğunu ön plana koyduğu sosyal sorumluluk anlayışının önemli bir örneği. 2016-2017 döneminde Büyükçekmece’de gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle 17 bin ebeveyn ve çocuğa ulaştık. Yarınlara sağlam temeller atmak ve mutlu aile, mutlu toplum hedefiyle çıktığımız bu yolda çıtayı biraz daha yükseğe koyuyoruz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da eğitimlerimize devam edeceğiz” dedi.

Halkın malı halkın olacak
Gürpınar eski Belediye Başkanı Velittin Küçük'ün Gürpınarspor Sosyal Tesisleri'yle ilgili sözleri hakkında Beylikdüzü Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü basın açıklamasında bulundu. "Gürpınar Spor Tesisleri, Beylikdüzü halkı ile Beylikdüzü'ndeki tüm spor kulüplerinin kullanımına açık olması gereken bir tesistir" denidlen açıklamada, "Eski belde     belediye başkanının zannettiği gibi, stad ve tesisler sadece Gürpınarspor Derneği’nin ve haklarında suç duyurusunda bulunulan birkaç şüphelinin malı değildir. Halkın malı halkın olacaktır, bundan kimse şüphe duymasın" ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.