Benzine yeni zam yolda

Benzine yeni zam yolda
ABD’de petrol stoklarının beklentilerin üzerinde düşmesiyle Brent petrol 69 doları aştı, benzin endeksi 10 puan arttı.
Akaryakıta 9-10 kuruşluk zam bekleniyor.Habertürk'ün aktardığına göre Türkiye, akaryakıtta petrol ve dolar kurunun ardından yeni bir zam gerekçesiyle daha tanışacak. ABD’nin Petrol Enstitüsü, salı günü stokların 11.2 milyon varil düştüğünü açıkladı.


Piyasada, beklenti 3.9 milyon varil düzeyindeydi. Beklentilerin çok üstünde oluşan verilere, piyasa tepki verdi.Brent petrolün varili yüzde 2 artışla 69.12 dolara çıktı. Salı günü 632.75 olan benzin endeksi, Enstitü’nün açıklamasının ardından, spekülasyonların da etkisiyle 646.25 metrik ton/ dolara kadar çıktı. Türkiye’de, çarşamba günü dolar kuru da 3.80 TL oldu. Kurdaki artışla birlikte benzinde hafta başında 9-10 kuruş zam göründü.


UZUN VADEDE PETROL FİYATININ ARTMASI BEKLENİYOR


Uzmanlar, brent petrolün varilinin 69-70 dolar bandında seyrettiğine dikkat çekerek, “Petroldeki artışta da spekülasyonların etkisi var mı?” sorusunu, “Petrol azalan bir emtia olduğundan dolayı uzun vadede fiyatının artacağı beklentisi var. Vadeli petrol fiyatlarını etkileyen çok unsur var.


OPEC toplantısından çıkacak sonuç petrol fiyatlarını etkileyeceği gibi yurt içinde oluşacak ekonomik veya siyasal bir gelişme de döviz kurunu etkileyebilir” dedi.“Petrol ve ürünleri fiyatlarıyla ilgili tahminler çok kırılgandır” diyen uzmanlar petrolün bir süre daha yukarı hareket edip sonra istikrar kazanacağını, yıl ortalamasının 65-67 bandında olacağını öngördü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.