Büyükşehir’in iade uyanıklığı

Büyükşehir’in iade uyanıklığı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi metrobüsten günde 900 bin lira haksız kazanç sağlıyor.
Metrobüste kademeli fiyat uygulaması konusunda halkı bilgilendirmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi günde 900 bin lira haksız kazanç sağlıyor.

Du­rak­la­ra gö­re ka­de­me­li fi­yat uy­gu­la­nan Met­ro­büs’­te yol­cu­lar bin­dik­le­ri du­rak­ta 2.95 li­ra öde­me ya­pı­yor. Yol­cu 1-3 du­rak ara­sın­da iner­se 1.35 li­ra ia­de alı­yor. An­cak İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si (İBB) pa­ra ia­de­si için du­rak­la­ra koy­du­ğu ci­haz­lar hak­kın­da yol­cu­la­rı ye­te­rin­ce bil­gi­len­dir­me­di­ği ve ci­haz­la­rın üze­ri­ne her­han­gi bir uya­rı yaz­ma­dı­ğı için halk böy­le bir fır­sat­tan ha­ber­siz.

800 bin ki­şi kul­la­nı­yor

10 ki­şi­den sa­de­ce 2’si pa­ra ia­de ma­ki­ne­si­ni kul­la­nı­yor. Hal böy­le olun­ca “ma­li­ye­ti tah­min­le­rin üze­rin­de çı­kan met­ro­bü­sün pa­ra­sı halk­tan mı çı­ka­rıl­ma­ya ça­lı­şı­lı­yo­r” so­ru­su akıl­la­ra ge­li­yor.

Gün­de 800 bin ki­şi­nin kul­lan­dı­ğı met­ro­büs­te yol­cu­la­rın ta­ma­mı­nın tam üc­ret öde­me­si du­ru­mun­da İB­B’­nin ka­sa­sı­na 2 mil­yon 360 bin li­ra gi­ri­yor. Sa­de­ce 10 ki­şi­den 2’si­nin ia­de al­ma­sı du­ru­mun­da ise İB­B’­nin ka­sa­sı­na hak­sız yol­dan 900 bin li­ra­nın üze­rin­de pa­ra gir­miş olu­yor. Ay­lık abon­man, öğ­ren­ci kart­la­rı ve ak­tar­ma ya­pan yol­cu­lar bu ra­kam­dan dü­şül­dü­ğün­de ise İBB gün­de 500 bin li­ra­ya ya­kın ge­lir el­de edi­yor. İETT kap­sa­mın­da 2007 yı­lın­da hiz­me­te gi­ren ilk eta­bı E-5 yo­lu üze­rin­de Top­ka­pı-Av­cı­lar ara­sın­da ça­lış­ma­ya baş­la­yan Met­ro­bü­s’­te 25 du­rak yer alı­yor. Bey­lik­dü­zü-Zin­cir­li­ku­yu ya da Zin­cir­li­ku­yu-Sö­güt­lü­çeş­me is­tas­yon­la­rı ara­sın­da yol­cu ta­şı­yan sis­tem tam bir İs­tan­bul iş­ken­ce­si ol­du.

İlk in­şa edil­di­ğin­de 100 bin yol­cu ta­şı­ma­sı plan­lan­dı an­cak iş­ler plan­lan­dı­ğı gi­bi git­me­di ve gün­lük 800 bin ki­şi bu hat­tı kul­lan­mak zo­run­da bı­ra­kıl­dı.

Met­ro­büs met­ro ola­cak

Geç­ti­ği­miz yıl İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ka­dir Top­baş “Met­ro­büs hat­tı ken­di ka­pa­si­te­si­nin çok üs­tü­ne çık­tı. Ufak bir ka­za­da sis­tem du­ru­yor. Bu­nun çö­zü­mü met­ro hat­tı­nın ge­liş­tir­me­si­di­r” de­di. 6 yıl­dır sü­rek­li fi­yas­ko­lar­la gün­de­me ge­len met­ro­bü­sün öm­rü­nü ta­mam­la­dı­ğı­nı iti­raf eden Top­baş, Met­ro­bü­sü met­ro­ya çe­vir­me za­ma­nı gel­di, Bey­lik­dü­zü­’ne ula­şa­cak met­ro ça­lış­ma­la­rı ya­pı­lı­yo­r” açık­la­ma­sı­nı geç­ti­ği­miz gün­ler­de yap­tı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.