Çatalca’ya 202 kilometrelik doğalgaz yatırımı

Çatalca’ya 202 kilometrelik doğalgaz yatırımı
İGDAŞ, EPDK kararıyla geçen ay devraldığı Çatalca’ya 2 etapta toplam 200 kilometreyi aşan altyapı yatırımı yapmayı planlıyor.
 72 kilometrelik ilk etabın temeli 2 Eylül Cuma günü, İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle atıldı. İGDAŞ’ın müşteri memnuniyetinin yüzde 96 gibi rekor bir seviyede olduğunu belirten Genel Müdür Mehmet Çevik, “Hizmet anlayışımızı Çatalca’ya da taşıyacak, Çatalcalıların da gönlünü kazanacağız” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kararıyla Çatalca’nın tamamında doğalgaz dağıtımını devralan İGDAŞ, 2 etapta toplam 200 kilometreyi aşan altyapı yatırımı yapmayı planlıyor. 72 kilometrelik ilk etabın temeli, 2 Eylül Cuma günü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle atıldı.

Aynı zamanda Çatalca’daki sel mağduru Roman vatandaşlar için yaptırılan sosyal konutların anahtarlarının teslim edildiği törende konuşma yapan İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş, “Doğalgaz Çatalca’da ciddi bir problemdi, çok az yere yatırım yapılmıştı ve doğalgaz kullanımı oldukça azdı. Bu nedenle doğalgaz dağıtımını biz satın aldık ve hemen yatırımlara başladık. Şimdiye kadar Elbasan, Ovayenice ve Çakıl mahallelerine 11 milyon TL ‘lik 93 km doğalgaz yatırımı yaptık. Şimdi temelini attığımız 6 milyon TL’lik yatırımla 72 km daha hat döşeyeceğiz. Bu yatırımla İnceğiz, Kabakça ve İhsaniye mahalleleri doğalgaza kavuşacak. Arkasından 130 km’lik yatırım daha yapacak ve Akalan, Subaşı, Oklalı, Kestanelik, Çanakça, Dağyenice, İzzettin ve Gökçeali mahallelerini de doğalgaza kavuşturacağız. Yatırımlar tamamlandığında 46 bin 602 abone daha doğalgaz kullanacak. Doğalgaz rahatlıktır, medeniyettir, bunu yapmak bizim görevimiz dedi.

Bu atılan adımla birlikte istisnasız İstanbul’un tamamının İGDAŞ’ın kapsama alanına girdiğini belirten İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, yaptığı açıklamada “Bugün, 6 milyonun üzerinde abonemiz var. İstanbul’un tamamına doğalgaz dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bağımsız araştırma şirketlerinin yaptığı anketlere göre; İGDAŞ’ın müşteri memnuniyeti, yüzde 96 gibi rekor bir seviyede. Bizi bu rekora taşıyan İGDAŞ’ın hizmet anlayışını Çatalca’ya da taşıyacağız. İnanıyorum ki; hizmet kalitemizle, Çatalcalıların da gönlünü kazanacağız” dedi.

Bugüne kadar Çatalca’nın Elbasan, Ovayenice ve Çakıl mahallelerine 93 kilometrelik doğalgaz hattı kazandıran İGDAŞ, iki etapta 11 mahalleye daha toplam 202 kilometre doğalgaz hattı inşa edecek. Temeli atılan ve Şubat ayında tamamlanması planlanan ilk etap; İnceğiz, Kabakça ve İhsaniye mahallelerine doğalgaz götürecek. Altyapı yatırımları ara vermeden 2017 yılında da devam edecek. İGDAŞ, yıl sonuna kadar Çatalca’nın sekiz mahallesine daha 130 kilometrelik doğalgaz hattı inşa edecek. Bugün Çatalca’da 11 bin 400 olan doğalgaz abonesi sayısı, bu yatırımlardan sonra 58 bine ulaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.