CHP Turizm Eylem Planı'nı Meclis'e taşıdı

CHP Turizm Eylem Planı'nı Meclis'e taşıdı
Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2016 Turizm Acil Eylem Planı’nı Meclis’e taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Tüm ülkelerden turist getiren A Grubu seyahat acentasına uçuş başı verilecek destek ne kadardır? Bu uygulama hangi iller için geçerli olacaktır? Bu uygulama tek sefere mahsus olarak mı gerçekleştirilecektir?

Türkiye'ye turist getiren A Grubu seyahat acentalarına kredi garanti fonu teminatı ile getirilmesi planlanan kredi meblağı ne kadardır? Bu meblağ hangi kriterlere göre belirlenecektir?
İhtiyaç olması durumunda kredi yapılandırılması nasıl gerçekleştirilecektir? Hangi ölçütler kullanılacaktır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onaylı deniz turizmi tesisleri Ekonomi Bakanlığı tarafından nasıl destelenecektir? Hibe olarak para desteği mi sağlanacaktır?
Çevreye duyarlı tesislere su, atık su gibi bedeller için uygulanması planlanan en düşük tarife nedir? Bunun yanında ek destekler düşünülmekte midir?
Bakanlık tahsisli konaklama tesislerinden alınan kira bedelleri 2016 yılı ödemeleri ertelenmesi ve taksitlendirilmesi şeklinde düşünülen uygulama nasıl gerçekleştirilecektir? Vadeler nasıl belirlenecektir? Gecikme faizi işletilecek midir?

Acil Eylem Planı Destek Paketi ne zaman uygulamaya konulacaktır? Bu eylem planı ile ilgili olarak STK’lerden görüş alınacak mıdır?
Sektöre sağlanacak olan 255 milyon liralık hibe nasıl kullanılacaktır? Hibenin nasıl kullanıldığı takip edilecek midir? Hangi şartlarla bu destek sağlanacaktır?” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.