DEVLETİME SESLENİYORUM…

DEVLETİME SESLENİYORUM…
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; Türkiye’de son zamanlarda artan dolandırıcılık vakalarıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.
Emanet ”Dolandırıcıların değişik yöntemlerle dolandırdığı vatandaşlarımızın sayıları her geçen gün artmakta. Mevki ve makam sahibi, emekli savcı, hakim, profösör, doçent, doktor, siyasetçi yada eğitimci vs. gibi insanların da bu tuzaklara düşmesi; nitelik ve nicelik bakımından; toplumsal tehdit unsuru olmaya başladığının göstergesidir” dedi.
SEVGİ EMANET'İN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:
Dolandırıcılar;Vatandaşları arayarak kendilerini hakim, savcı ve polis diye tanıtıyor.”Banka hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirildi ve kullanılmaktadır”.Vereceğimiz hesap numarasına şu miktarda  parayı transfer edin.Paranız bloke edilecek,operasyon bitince hesabınıza iade edilecek.Zaten sivil memur arkadaşımızda banka şubesinde gereğini yapacak.

Mikrofona da telsiz sesini vererek yada tehditle en yakınlarınız dan birinin sesini kaydedip size dinlettiği vakit işin rengi değişiyor.Korku ve panik havası yarattıktan sonra ;telefonu sürekli meşgul edip polise ve yakınları mıza ulaşmamıza engel olup istediklerini yaptırıyorlar.Ben inanıyorum ki;bir bu kadar da bilmediğimiz mağdurlar  vardır. Bazı insanlar “giden geri gelseydi” deyip sineye çekiyorlar. 
Görsel medya ve yazılı basında dolandırıcılık haberlerine her gün rastlıyor ve nasıl olabilir diye düşünüyoruz.Derneğimize gelen bu tür telefonlara itimat edip paralarını kaptıran bir çok tüketicimiz var.Mağdurların içinde bilinçli,eğitim düzeyi yüksek,mevki ve makam sahiplerini de görünce:Hipnotize mi ediyorlar? sorusu aklımıza geliyor.Hipnoz bilim alanında yerini almış hatta uluslararası istihbaratta da kullanıldığı ileri sürülmektedir.Hani Toplum olarak uyutuluyor muyuz? demeden geçemeyeceğim.

Çünkü T.V kanallarının çoğunda reklamlarda kredi kartı aidat ile dosya masrafı iade edilmesi için "' bu numarayı arayın” gibi yayınlara rastlıyoruz.Lütfen bu tarz mesaj,reklam yada sizi telefonla arayan şahıslara itibar etmeyiniz.Hakkınızı ilçenizin Kaymakamlık bünyesinde bulunan Tüketici Hakem Heyetlerinde yada bizim gibi sivil toplum kuruluşu olan Tüketiciyi Koruma Derneklerini  arayınız.
Buradan Devletime,Gümrük ve Ticaret Bakanlığıma ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına sesleniyorum.Toplum olarak dolandırıcılık konusunda çok bilinçli olmadığımız aşina.Bu konuyla ilgili;Kamu yararına en etkili araçlardan biri olan Kamu Spotlarına ağırlık verilmeli.

Farkındalık yaratmak için; bu sorunu kurgulayıp,kitlelerin kanalları en çok izlediği saatlerde yayına sunulmalıdır.Bu vesileyle; görsel ve işitsel hafızamızın daha çok kuvvetlenip, olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. 
Dernek Başkanı Sevgi Emanet;Toplum olarak öyle bir duruma geldik ki artık Bankalardan gelen telefonların bile dolandırıcı olduğunu düşünüp değişik tepkiler verebiliyoruz.Her yalanda bir doğru yada her doğruda bir yalan sorgular olduk.Netice de “bin kaygı bir borç ödemiyor,aksine borçlandırıyor bizleri”diyerek sözlerine son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.