Devletten esnafa 7 farklı kredi

Devletten esnafa 7 farklı kredi
Günümüz şartlarında nakit kral. Ancak nakit her ihtiyaç duyulduğunda bulunmuyor. Ödemeler, yatırımlar, ekstra harcamalar...
Para bazen suyunu çekiyor. İşte bu durumda ya bankaya gideriz ya da eşin dostun kapısını çalarız. Ancak küçük, büyük tüm esnafa kapısı açık olan bir kurum daha var. Bu kurumun 81 ilde 1000 adet şubesi var.

YÜZDE 5 FAİZLE


Son yıllarda adını duymaya başladığımız bu kurumun adı ‘Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri’. Devlet destekli olduğu için düşük faizli kredi imkanı sunan Kefalet Kooperatifleri, 10 yıl vade imkanı da tanıyor. Ticari kredilerin yüzde 17’leri aştığı bir ortamda yüzde 5 faiz imkanı sunan bu kurumdan tüm esnaf ve sanatkarın ihtiyacına özel kredi var.




HESABI ÇOK KOLAY


Kredinin faizi yüzde 5 ama ek masraflarla toplam maliyet yüzde 7. Bir esnaf yüzde 7 faizle 60 ay (5 yıl) vadeli 100 bin lira kredi çekip aylık taksitler halinde ödemek isterse, taksit tutarı 2250 liradan başlayacak. Her bir dönemde bu taksit tutarı düşecek, son taksit 1676 lira olacak. Esnaf vade sonunda 117 bin 791 lira ödemiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.