Dijital verginin yükü vatandaşa

Dijital verginin yükü vatandaşa
TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, Meclis’ten geçen internet vergisini vatandaşların ödemek zorunda kalabileceğini, huzurevlerinden de Konaklama Vergisi alınabileceğini söyledi

Türkiye Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Emre Kartaloğlu, AK Partili milletvekillerinin hazırlayıp Meclis'ten geçirdiği Dijital Hizmetler Vergisi kanunuyla vatandaşların vergi, muhasebecilerin de iş yükünün artacağını söyledi. Kartaloğlu, Konaklama Vergisi'nin huzurevlerinde yaşayan yaşlı insanlara ek vergi yükü getirebileceği uyarısında bulunurken, “Vergiden bir tek öğrenci yurtları, pansiyonları ve kampları muaf tutulmuş. Bu durumda huzurevlerinde konaklayanlardan vergi mi alınacak?” diye sordu.

Kaynak için çıktı

Kartaloğlu, büyük tartışmaların ardından Meclis'ten geçen vergilerle ilgili son torba kanuna ilişkin Sözcü'nün sorularını yanıtladı. Çok kazanandan çok vergi alınacağı ve vergideki adaletsizliği kısmen gidereceği iddiasıyla hazırlanan düzenlemenin, söylenenin aksine daha çok devlete kaynak sağlama amacı taşıdığını ifade eden Kartaloğlu, “Düzenlemenin her kaleminde devletin acil kaynağa ihtiyaç duyduğu ve bu ihtiyacın vergiler yoluyla halktan toplanacağı net şekilde görünüyor” dedi.

Erişim yasağı yanlış

Emre Kartaloğlu, uluslararası internet şirketlerinden yüzde 7.5 oranında yeni vergi alınmasını öngören düzenlemeyle Google, Facebook gibi şirketlerin hedeflendiğini ancak uygulamada verginin yine bu şirketlerden değil, bunlardan hizmet alan vatandaşlardan alınmak zorunda kalınacağını söyledi. Yasaya göre, vergisini ödememesi halinde idari kararla bu şirketlere internet erişiminin engelleneceğine dikkat çeken Kartaloğlu, “Erişim engeli idari değil ancak yargı kararıyla olabilir” uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.