Dolar haftanın ilk gününde ne kadar?

Dolar haftanın ilk gününde ne kadar?
Dolar/TL corona virüs kaynaklı sert satış baskılarının ardından bu sabah güne 6.72 TL, Euro/TL 7,35 seviyesinden başladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların yurt dışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan ve vadede TL alım yönünde gerçekleştirecekleri para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlerin toplamının bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının yüzde 1 ile sınırlandırılması kararını aldı. Öte yandan global piyasalarda cuma günü başlayan tatilin devam ettiği haftanın ilk gününe Dolar/TL 6,72, Euro/TL 7,35 seviyesinden başladı.

Küresel piyasalarda dolar, Fed'in küçük şirketler için açıkladığı devasa büyüklükte yeni bir borç verme programının etkisiyle ve corona virüs enfeksiyonlarında yavaşlama belirtileri güvenli liman talebini azaltmıştı.

Öte yandan OPEC ve Rusya, petrol fiyatlarını desteklemek için tarihin en büyük üretim kısıntısına girilmesini onayladılar.

Amerika’da petrol üreten eyaletlerin Cumhuriyetçi senatörleri Suudi yetkililerle görüştüklerini ve ham petrol üretiminin azaltılması  için önemli adımlar atılması çağrısı yaptıklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.