Dolarda Hareketli Anlar Yaşanıyor!

Dolarda Hareketli Anlar Yaşanıyor!
Dün günü 5,59 seviyesinden tamamlayan dolar kuru yeni güne yükselişle başladı. Dolar, 09.45 itibarıyla 5,60 seviyesinden işlem görüyor.
Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla 5,60 seviyesinden alıcı buluyor.

Dün dalgalı seyirle 5,66'yı gören dolar/TL, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un gelişmekte olan ülkelerle ilgili analistlerle gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye'de borç çevirme konusunda kısa vadede önemli bir risk görülmediğinin kaydedilmesi ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye'de sorunlu krediler alanındaki çalışmalarını derinleştireceği açıklamasının ardından 5,55'e kadar geriledi. Dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,61 değer kaybıyla 5,59'dan tamamladı. Dolar/TL bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,16 artışla 5,60'dan işlem görüyor.


EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 artışla 6,29'dan, sterlin/TL yüzde 0,4 değer kazancıyla 7,33'den alıcı buluyor.

DOLARDA 5,67 DİRENÇ, 5,50 DESTEK KONUMUNDA

Analistler, bugün yurt içinde Mart ayı Hazine nakit gerçekleşmeleri, yurt dışında ABD'de açıklanacak Mart ayı istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan dolar/TL'de 5,67'nin direnç konumuna geldiğini söyleyen analistler, 5,50'nin destek olarak izleneceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.