Dolarda son durum!

Dolarda son durum!
Dolar/TL bu sabah güne 5.93 seviyesinin hemen altında başladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırdaki terör unsurlarını arındırmak için Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik geçen hafta başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nın piyasalarda da yankıları sürüyor. Dolar/TL bu sabah güne 5.93 seviyesinin hemen altında başladı.
 

Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik geçen hafta başlayan Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağını açıkladığı ekonomik yaptırımların piyasa tarafından beklendiği kadar sert bulunmamasıyla dolar/TL bu sabah güne 5.93 seviyesinin hemen altında başladı.


 
DOLARDA SON DURUM?

Dolar/TL bugün saat 07.10 itibarıyla 5.9216/5.9230 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, son olarak, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı'na karşılık eski ve mevcut Türk yetkililere yönelik uygulanacak yaptırımların yanı sıra, Türkiye ile olan 100 milyar dolarlık ticaret anlaşmasının görüşmelerini durduracak ve Türkiye’den çelik alımlarına uygulanan gümkük vergisini %50 artıracak yaptırımları yakında uygulayacağını söylemişti.

Artan jeopolitik endişeler ve ABD’nin yaptırım tehditleri geçen haftadan bu yana TL’nin benzer para birimlerinden negatif ayrışmasına ve dolar/TL’de yükselişe neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.