Emlak Fiyatlarında Zirve Türkiye'nin!

Emlak Fiyatlarında Zirve Türkiye'nin!
Knight Frank'in küresel emlak raporuna göre; Türkiye yılın ikinci çeyreğinde yüzde 13.9'luk fiyat artışıyla lider oldu.
Türkiye'de gayrimenkul sektörü son yıllarda ciddi bir hareketlilik yaşıyor. Gerek konforlu konut talebi gerek kentsel dönüşüm çalışmaları ile konut üretimi gaza bastı. Üretim artışı ile birlikte Türkiye konut fiyat artışında da dünyanın zirvesine yükseldi.

TÜRKİYE DÜNYA LİDERİ OLDU

İngiltere merkezli uluslararası gayrimenkul şirketi Knight Frank'in yaptığı araştırmaya göre; dünya genelinde konut fiyatları en çok Türkiye'de arttı. Türkiye, dünya ülkeleri arasında konutta yükselen değer haline geldi.

GERÇEK FİYAT ARTIŞI LİSTESİNDE TÜRKİYE 13'ÜNCÜ

Knight Frank'in küresel emlak raporuna göre; Türkiye yılın ikinci çeyreğinde yüzde 13.9'luk fiyat artışıyla lider oldu. Türkiye'yi, yüzde 11.2'lik fiyat artışıyla Yeni Zelanda takip etti. Üçüncü sırada yer alan Kanada'da ise yüzde 10'luk artış gerçekleşti. Öte yandan Türkiye'deki konut fiyatları artışının yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 19'dan yüzde 13.9'a düştüğüne dikkat çekildi. Rapora göre, enflasyonun da dikkate alındığı 'gerçek fiyat artışı' listesinde ise Türkiye 13'üncü sırada bulunuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖYLEDİ, FAİZLER İNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bankalara "Biraz az kazanın, faizleri düşürün. Yıllık konut kredi faizi yüzde 9'a doğru insin" çağrısının ardından, aylık konut kredi faizleri yüzde 1 civarına geriledi. Faiz indirimine direnen bankalara tepkiler de devam ediyor. Öte yandan bazı inşaat firmaları faiz inince fiyat artırımına gidiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.