Esnafa hayat kurtaran krediler!

Esnafa hayat kurtaran krediler!
Esnafsınız ve paranız mı yok? 11 farklı kredi seçeneği sizi bekliyor. Esnaf Kefalet Kooferatifleri, faizsiz kredilerin yanı sıra vadesi 60 aya kadar çıkan düşük faizli kredi imkanı da sunuyor. Tek şart esnaf kooperatiflerinden birine üye olmak...
Paraya ihtiyacı olan esnaf ve sanatkar üzülmesin. Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri, sadece faizsiz kredi sunmuyor. Devlet destekli düşük faizli krediler de var. Bunun için aranan şartlar da çok katı değil. Kefalet kooperatifleri, Halkbank aracılığıyla esnafa ve sanatkara 11 farklı kredi imkanı sağlıyor.
 
EN FAZLA 150 BİN TL 


Vadesi 12 aydan 60 aya kadar çıkan kredilerin taksitleri aylık, 3 aylık ve 6 aylık şeklinde ödenebiliyor. Kredilerin üst limiti ise 150 bin lira. Kredinin faizi de çok uygun. Normal şartlarda yıllık maliyeti yüzde 20’yi aşan 150 bin liralık kredi, kooperatifler eliyle yüzde 7-8 faizle alınabiliyor.
 
HER ESNAF ALABİLİYOR


Kefalet kooperatifi aracılığıyla 5 yıl vadeli 100 bin lira kredi çekenin, geri ödeyeceği para 120 bin lirayı aşmıyor. Bu kredilere 1.7 milyon esnafın hepsi başvurabilir. Kredi başvurusu için
‘esnaf sicil kaydının’ ve ‘vergi levhası’nın olması yeterli. Başvuru yine esnafın bağlı olduğu kooperatiflere yapılıyor. Kooperatifler kredi başvurusu yapan esnaftan herhangi bir ücret talep etmiyor, ayrıca aidat da ödenmiyor.
 
AYLIK 2 BİN 250 LİRADAN BAŞLIYOR 


Bir esnaf yüzde 7 faizle 60 ay (5 yıl) vadeli 100 bin lira çekip ve krediyi aylık taksitler halinde ödemek isterse, taksit tutarı 2250 liradan başlayacak. Her bir dönemde bu taksit tutarı düşecek,son taksit 1676 lira olacak. Vade sonunda esnafın cebinden çıkan para 117 bin 791 lira. Masraflarla birlikte 120 bin lirayı bulacak. Normal şartlarda alınan bir kredide geri ödeme 150 bin lirayı geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.