Fahiş bebek bezi fiyatlarına karşı imza kampanyası

Fahiş bebek bezi fiyatlarına karşı imza kampanyası
Ekonomik kriz ve zamlar bebek sahibi aileleri zor durumda bıraktı. Bebek bezindeki yüksek fiyat artışları tepki çekti.
Ekonomik kriz ve zamlar bebek sahibi aileleri zor durumda bıraktı. Fiyatı en çok artan ürünlerden biri de milyonlarca yurttaşı doğrudan ilgilendiren ve çocuklu aileler için temel ihtiyaç maddesi olan bebek bezleri oldu.

Bebek bezlerine bir yılda yaklaşık yüzde 130’luk zam geldi. İktidar ‘en az 3 çocuk derken’, bebeği olan aileler maddi açıdan sıkıntılı günler geçiriyor.

AİLELERDEN TEPKİ
Birgün gazetesinden Dilara Şimşek'in haberine göre artan bebek bezi fiyatlarından şikâyet eden aileler, Change.org sitesinde kampanya başlatıp 14 bine yakın imza toplayarak firmalara tepki gösteriyor.

Daha ucuza bebek bezi bulmak isteyen aileler ise çareyi, internet sitelerinden satın almada buldu. Ne yazık ki; internet sitelerindeki fiyatların, mağazadaki fiyatlardan aşağı kalır yanı yok.

'BEBEK SAHİBİ OLMAK ARTIK LÜKS'

1,5 yaşında bebeği olan Filiz Elif Karanfil, bebek sahibi olmanın artık lüks olduğunu ifade etti. Ekonomik kriz ve zamlar nedeniyle mümkün olduğunca en ucuz bebek bezini kullanmaya çalıştığını söyleyen Karanfil, “16 liraya aldığım bebek bezi 19 lira oldu. Günde yaklaşık 6 kere bebeğin altını değiştirmek gerekiyor. Ucuz diye kullandığım bebek bezi bile cep yakıyor” diye konuştu.

Bir markanın, geçen Haziran ayında 104 lira olan ‘aylık fırsat paketi’ her ay yapılan zamlarla, Ocak ayında 219 lira oldu.

2018 Haziran 104 TL

2018 Eylül 144.99 TL

2018 Kasım 174.59 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.