Faturalarla ilgili kötü haber!

Faturalarla ilgili kötü haber!
Erdoğan’ın açıkladığı yoksullara 80 TL’lik elektrik faturası desteği başlamadan azaltıldı. Desteği aylık 150 kilovatsaatin altına inilmesi hayal kırıklığı yarattı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 8 Ocak’ta açıklanan “Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimini ve bu kapsamda yaklaşık 2.5 milyonun üzerindeki hanede her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devletin karşılayacağı” kararının kapsamı, henüz hayata bile geçmeden daraltıldı. 

3 milyon aile
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Enerji Komisyonu’nun raporunda, sosyal yardım ve dayanışma vakıflarından yardım alan aile sayısının 3 milyon 201 bin olduğu hatırlatılarak, 2.5 milyon hane rakamının hatalı olabileceğine işaret edildi. 

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yaptığı “Hanehalkı sayısı 2 veya daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 kişi ve yukarı yaşayan hanelerde ise 150 kilovatsaat olmak üzere elektrik desteği planlaması yapılıyor” açıklamasını hatırlatan MMO, 150 kilovaatsaatin üst değil alt sınır olması gerekliliğini vurguladı. 

Hane içinde yaşayan kişi sayısından bağımsız olarak, asgari yaşam koşullarında, günde 4-5 saat çalışan bir adet televizyonun, gün boyu elektrikle çalışan bir adet buzdolabının, haftada bir kez çalıştırılan bir adet çamaşır makinesinin, haftada bir saat çalıştırılan ütünün bulunduğu bir konutun aydınlatma ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanılan elektrik tüketimi de dahil edildiğinde aylık zorunlu tüketim miktarının yaklaşık 100-120 kilovatsaat olduğunu anlatan MMO, bu miktara süpürge, fırın ve saç kurutma makinesi gibi elektrikli ev aletlerine ait tüketimlerin dahil edilmediğini belirtti ve “hanehalkı sayısına indirgenen destek, bu yönüyle düzenli sosyal yardım alan vatandaşlarımızda hayal kırıklığı yaratmıştır” dedi.

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.