Fırtına balık piyasasını vurdu

Fırtına balık piyasasını vurdu
İstanbul'da etkili olan yağmur ve fırtına balık satışlarını düştü. Balıkçılar, fiyatların mevsimine göre iyi olduğunu ancak, hava şartlarından dolayı müşteri gelmediğini bunun da satışları düşürdüğünü söyledi.

 İstanbul birkaç gündür yağmur ve fırtınanın etkisine girdi. Bu durum balık satışlarını da olumsuz etkiledi. Karaköy'de bulunan balıkçılar çarşısında sessizlik hakimdi. Balıkçılar müşteri bulamamaktan yakındı. Balıkçılar, geçen seneye göre balığın az çıktığını; bunun üzerine de yağmur ve fırtınanın etkili olmasıyla satışların beklenenden düşük gerçekleştiğini belirttiler. Balıkçılardan alınan bilgilere göre; hamsinin kilosu 25 lira, istavritin 25 lira, uskumru 25 lira, çinakop ise 40 ile 70 lira arasında değişiyor. Balıkçılar en çok talebin hamsi, çinakop ve istavrite olduğunu söylüyor.


Yağmur satışları düşürdü

Havalar kötü gitse de tezgâhlarını açıp müşterilerin gelmesini bekliyoruz diyen balıkçı Selim Albayrak, “Havalar yağmurlu ve fırtınalı olduğunda satışlar düşüyor. İnsanlar dışarı çıkamıyor. Bizi hava şartları gerçekten etkiledi. Fiyatlarda oynama yok. Hamsi 25 lira, istavrit 5 lira, uskumru 25 lira, çipura ve levrek 15 liradan satıyoruz. Hava şartlarından dolayı tekneler açılamıyor. Dolayısıyla balık az geliyor. Balık az geldiği zaman tavan yapıyor ama balık fazla geldiği zaman fiyat otomatik olarak kendiliğinden düşüyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.