Galatasaray’ın İstanbul Riva’daki arsası ihaleye çıkıyor

Galatasaray’ın İstanbul Riva’daki arsası ihaleye çıkıyor
Galatasaray’ın İstanbul Riva’daki 1 milyon metrekarelik arsası yarın Emlak Konut GYO öncülüğünde ihaleye çıkıyor. Kulübün yaşadığı maddi sıkıntılara çare olması beklenen arsa için büyük şirketler yarış halinde olacak
Emlak Konut GYO yarın Galatasaray Spor Kulübü’nün Riva arsası için ihale düzenleyecek. Hasılat paylaşım modeliyle yapılacak ihaleye markalı konut üreticilerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.  Hürriyet'in haberine göre; İhaleye katılım mektubu alan 10’dan fazla firma olduğu ve bunların büyük kısmının da ihaleye gireceği konuşuluyor. Teknik Yapı, Dap Yapı, Fuzul Grup ve Makro İnşaat-Nef ortaklığının katılmasına kesin gözü ile bakılırken, Gap İnşaat ve Ege Yapı’nın da değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor. İhalede ilk oturum 8 Haziran’da yapılırken, nihai sonuç  daha sonra yapılacak ikinci oturumda belli olacak.

508 MİLYON GELİR


Mali sorunları ile gündemde olan Galatasaray Spor Kulubü’nün en büyük gelir umudu olan Riva arsasının büyüklüğü 1 milyon metrekarenin üstünde. Geçtiğimiz yıl imzalanan protokole göre, ihalede ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut GYO’nun olacak. Arsanın değeri 388.7 milyon lira olarak açıklanmıştı. Kulübün henüz ihale tarihi açıklanmayan Florya’daki 22 bin 627 metrekarelik arsanın değeri de yaklaşık 120 milyon lira olarak belirlenmişti. Buna göre Galatasaray’ın Riva ve Florya arsaları için en az 508.7 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor.

3. KÖPRÜ ETKİSİ


Arsa için istekli olduklarını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “İhalenin Emlak Konut öncülüğünde olması ilgiyi arttırdı. Biz de istekliyiz. Galatasaraylı olmamızın da bu ihale için ayrı bir önemi var. 3. köprü ile değerlenen Riva, nüfusu hızla artan İstanbul’da nefes alınacak önemli bir adres” dedi. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal da 3. köprüye yakınlığı ile öne çıkan bölgenin 5 yıl içinde çok farklı bir noktaya geleceğini ifade etti. İhaleye katılan iddialı firmalardan biri de Dap Yapı olacak. Şirket Emlak Konut ihalesi ile aldığı Kartal ve Altunizade arsalarında çalışmalara devam ediyor.

SPONSOR DA TALİP


Gayrimenkul şirketi Nef, Galatasaray Futbol Takımı ana sponsoru olmuştu. Galatasaray’ın sponsorluk anlaşmasından 3 yıl için 52 milyon 500 bin TL kazanacağı açıklanmıştı. Nef sponsorluktan sonra kulübün arsasına da talip oldu. Şirket Makro İnşaat ile yüzde 50-50 ortaklık kurarak ihaleye katılacak. Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, “Riva arsasının önemli yönü alanın büyüklüğü ve inşaat yoğunluğunun düşük olması” dedi. Sponsorlukları nedeni ile ayrı bir sorumluluk da hissetiklerini belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “İstanbul’da bu kadar geniş bir arsa alanı bulmak zor. İhaleyi kazanırsak, uluslararası bir yarışma yapıp iddialı bir proje hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
 
EKO-KÖY PROJESİ


Emlak Konut, Riva projesinin ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanan Eko-Köy projesi olması için de çalışma yaptı. Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. Köy ve doğa yaşantısının harmanlandığı birçok farklı konseptin bu projede hayat bulması için ihale şartnamesine belirli 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.