İş kurana ve büyütene devletten destek

İş kurana ve büyütene devletten destek
İş kurmak isteyen genç, kadın, emekliler, SSK’sı olmayanlar ve kamu kurumlarında çalışmayanlar müjde! Devlet kendi işini kurmak isteyene destek veriyor.
Yeter ki bir fikriniz olsun. Ücretsiz eğitimle iş kurma sürecinin sonuna kadar destek olan devletten 150 bin liraya kadar sermaye almak mümkün. 81 ilin tamamında başvuru imkanı var. Peki bu nasıl olacak? Şartları neler? Merak edilen tüm detayları bu yazı dizisinde bulacaksınız. Sizden gelen soruları da KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’a soracağız...


İş kurana ve işini büyütmek isteyene devletten 150 bin liraya kadar destek var. Desteğin 50 bin lirası karşılıksız yani hibe, 100 bin lirası ise faizsiz kredi. Herkes bu imkandan yararlanabilir...

Günümüz koşullarında sıfır sermaye ile girişimci olmak gerçekten çok zor. Bırakın sıfır sermayeyi, belli sermayesi olanlar dahi kredi çekmeden istediği işi kurmakta zorlanıyor. Yeni mezun gençler için girişimcilik ve yeni iş kurmak adeta hayal. Hükümet, artan genç işsizliğinin önüne geçmek ve Türkiye’deki genç girişimci sayısının artması için yeni destekler başlattı. Bunlardan biri de KOSGEB kanalıyla verilen milyarlarca liralık hibe ve faizsiz kredi desteği. Bu fırsattan yararlanmak kolay. Yeter ki iş fikriniz olsun.


BAŞVURU NEREDE?


150 bin liraya varan hibe ve kredi desteğinden yararlanmak için başvuru yapmanız gereken kurum ‘Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ yani KOSGEB. Fikri ve az da olsa sermayesi olanlar illerde bulunan KOSGEB müdürlüklerine başvuru yapabilir. Bu konuda İşkur’dan da destek almak mümkün.

KATILIM ÜCRETSİZ


Destek için aranan şartlardan ilki kursa katılmak. Atölye çalışması da dahil eğitim, ücretsiz ve toplamda 32 saat. Eğitimler genelde hafta içi mesai saatleri içinde yapılıyor. KOSGEB’in, hizmet merkezi müdürlükleri ve yetki verdiği kurumlar tarafından gerçekleştirilen kurslara katılarak sertifika almak şart. Sertifikayı eğitime devam edip başarılı olanlar alabiliyor.

FAİZSİZ KREDİDE ÖDEME 2 YIL SONRA


2 yıl sonra 50 bin liralık hibe, işinizi kurmak ve büyütmek için yeterli değilse KOSGEB’den ayrıca 100 bin lira daha kredi isteyebilirsiniz. Faizsiz olan bu kredi iki yıl geri ödemesiz. Yani 100 bin lira faizsiz krediyi çeken girişimciler ödemeye 2 yıl sonra başlayabilecek ve eşit taksitler halinde ödeme yapacak.

KOSGEB NEDEN VAR?


KOSGEB, girişimcilerin ve KOBİ’lerin piyasada daha fazla söz sahibi olmasını ve rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda 3624 sayılı Kanun’la Nisan 1990’da kurulan KOSGEB, girişimcilere ve işletmelere verdiği teşvikle destekleyici, verdiği eğitimle yol gösterici oluyor.

BU NUMARALARDAN ULAŞABİLİRSİNİZ


'Uygulamalı girişimcilik eğitimlerine’ Türkiye’nin her yerinden başvuru yapılabilir. Kurslar KOSGEB tarafından 2 ay önce ilan ediliyor. Kurs bilgilerine KOSGEB müdürlüklerinden, ‘444 1 567’ no’lu çağrı merkezlerini arayarak veya ‘kosgeb.gov.tr’ internet adresinden ulaşılabiliyor. 50 bin liralık karşılıksız destekten yararlanmak için sadece kursa katılmak yetmiyor. Kuracağınız işle ilgili bir iş planı hazırlamanız gerekiyor. Detaylar kursta veriliyor. Ayrıca danışmanlar ve eğitmenler destek sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.