İŞKUR VE YEŞİLAY’DAN ANLAMLI İŞBİRLİĞİ

İŞKUR VE YEŞİLAY’DAN ANLAMLI İŞBİRLİĞİ
İŞKUR ve Yeşilay arasında imzalanan protokol ile madde bağımlılığı tedavisi görmüş gençler, hem hayata kazandırılacak hem de meslek sahibi olacak.


Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Yeşilay madde bağımlısı gençleri tedavi sonrası topluma yeniden kazandırmak amacıyla işbirliğine gitti. Bağımlıları hayata bağlayacak protokol, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı ve Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan tarafından imzalandı. Protokol ile madde bağımlısı gençler, hem sosyal hayata kazandırılacak hem de meslek sahibi olacak.

11 Kasım 2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü törenine Yeşilay Genel Müdür Yardımcısı Cihan Samancı, İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Sinan Temur ve İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun da katıldı. Törenin sonunda Sayın Seylan, Sayın Yazıcı’ya bağımlılıklarla mücadelede verdiği destekten ötürü teşekkür plaketi sundu. 

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, birçok kurumla işbirliğine gittiklerini belirterek, “Yeşilay’la olan işbirliğimiz bizi çok heyecanlandırıyor” dedi. Genel Müdür Yazıcı şunları kaydetti: “Bu protokol ile YEDAM kapsamında gençlerimize meslek edindirme eğitimleri vererek ve iş kapılarını açarak onlara umut ışığı olacağız. Nitekim dezavantajlı gençlerin en büyük korkusu tıbbi tedavi gördükten sonra acaba bir mesleğim olur mu düşüncesi. Protokolümüz bu noktada daha da anlamlı işlerimiz için bir kıvılcım olacak.”

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan ise, İŞKUR işbirliğiyle madde bağımlılığından kurtulan birçok kişinin sosyal entegrasyonuna ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olacaklarını belirtti. Madde bağımlılarının tıbbi tedavi sonrası terapi ve sosyal hayata katılımlarını sağlayacak unsurların eksikliğinden yola çıkarak Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) hayata geçirdiklerini belirten Seylan, “YEDAM’a başvuranlara hem psikolojik destek sağlayacağız hem de onların sosyal hayata katılmalarına yardımcı olacağız. Buradaki en önemli partnerimiz İŞKUR olacak. İŞKUR, tedavi ve terapi görenlerin kendi hayatlarını sürdürme ve toplumda aktif hale gelmeleri için onlara mesleki yeterlilik kazandıracak” diye konuştu. 

Protokol kapsamında yapılacaklar
 
İŞKUR ile Yeşilay, İş ve Meslek Danışmanlarının bağımlılıklar ile ilgili bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yerinde ve uzaktan eğitim programı uygulayacak.  Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nde (YEDAM) İŞKUR da yer alacak. Merkezlere gelen bağımlılardan tedavi ve terapi görenlerin işe yerleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.