İstanbullu'ya ucuz konut

İstanbullu'ya ucuz konut
TOKİ’nin Silivri konutları satışa çıkıyor. 198 bin TL’den başlayan konut fiyatlarında taksitlerin en düşüğü 961 lira olacak. Başvurular 18 Haziran itibarıyla alınacak. Detayları TOKİ Başkanı Ergün Turan açıkladı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için inşasına başlanan 1356 yeni konutu kura yöntemiyle satışa çıkardı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, inşasına başlanan 1356 sosyal konutun dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlara dönük projelendirildiğini söyledi.

KURA ÇEKİLECEK
İki etapta yer alan konutlara ilişkin başvuruların 18 Haziran itibariyle alınmaya başlayacağını belirten Turan, “Başvuruda 29 Haziran son gün. 11-12 Temmuz’da kura çekilişi yapılacak ve ev sahipleri belli olacak. Evlerin fiyatları 198 bin liradan, en düşük aylık taksit tutarı da 961 liradan başlıyor” dedi.

KİRA ÖDER GİBİ
Projedeki 1356 konutun 700’ünün hiç evi olmayan dar gelirliye, 234 konutun emekliye, 422 konutun ise orta gelir grubunda bulunan vatandaşlara satılacağını vurgulayan Ergün Turan, “Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

EMEKLİLERE 20 YIL VADE 700 LİRA TAKSİT

Emeklilere dönük ‘İkinci Bahar’ kampanyası ile konut projelerinde emekliler yüzde 25 kontenjan ayırdıklarını vurgulayan Ergün Turan, “2017’de 15 binin üzerinde konutu hiç ev sahibi olmayan emekli vatandaşlarımıza verdik” dedi. Silivri projesinde de 234 konutun emekliye ayrıldığını belirten Turan, “İsteyen 25 bin lira peşinat ve 180 ay vadeyi, isteyen 30 bin lira peşinat 240 ay vade ve 700 lira taksiti seçebilecek” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT AİLESİNE VE ENGELLİLERE ÖZEL
Emekli vatandaşların yanı sıra engelliler, şehit aileleri ve malullerine de özel kontenjan ayırdıklarını açıklayan Ergün Turan, alt gelir grubunda satışa sunulan 47 konut ile orta gelir grubunda yer alan 22 konutu engelli vatandaşlara ayırdıklarını söyledi. Turan ayrıca, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkının da tanındığını belirtti.

3+1'LER 285 BİN LİRADAN SATILACAK
İstanbul Silivri’de satışa sunulacak 1356 konutun içerisinde yer alan 3+1 nitelikte 422 konutu daha önce hiç konut sahibi olmamış orta gelir grubundaki vatandaşlara sunacaklarını söyleyen Ergün Turan, “Orta gelirli vatandaşlarımız 285 bin lira ve 1958 lira taksitle konut sahibi olabilecek. Dar gelirli için yapılan 934 konut 2+1 olacak” dedi.

BAŞVURU ŞARTLARI VE YERİ
●Ucuz konuta başvuru için İstanbul’da en geç 30 Haziran 2016’dan itibaren kesintisiz ikamet ediyor olmak gerekiyor.

● Başvuru yapacak kişi daha önce TOKİ’den ev veya konut kredisi almamış olmalı.

● Hane halkı aylık net geliri en fazla 4800 lira olmalı.

● Yaş şartı dar gelirli için yapılan konutlarda 25, orta gelir grubunda 18.

● Şartları sağlayanlar Halkbank’ın İstanbul’daki bütün şubelerine başvurabilecek.

● Başvuru bedeli alt gelir grubu için 1000 lira, orta gelir grubu için 2000 lira.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.