Kamuya 30 bin kişi alınacak

Kamuya 30 bin kişi alınacak
Kamuda çalışmak isteyenlere müjde! Kamu kurumları 30 bin geçici personel alacak. En fazla alım Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılacak
HEDEF 50 BİN

Kamuya yılbaşında 50 bin kişilik geçici personel alımı hakkı tanınırken, Temmuz itibarıyla bunun 20 bini kullanıldı. Yılsonuna kadar çeşitli kamu kurumlarına 30 bin geçici personel daha alınacak. En çok personel hakkı tanınan bakanlık 13 bin 500 kişiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB). MEB, bugüne kadar 5 bin 579 kişi aldı, 7 bin 921 kişi daha alacak. Böylece, en çok istihdam yaratan bakanlık olacak.


ARKEOLOG İHTİYACI DA VAR

Belediyelerden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kadar birçok kamu kurumu, Eylül ve Ekim’de işçiden, uzmana kadar her alanda eleman aramak için ilana çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılacak arkeolojik kazılarda kazı yapacak başta 300’e yakın işçi ararken, kazılarda çalışacak arkeolog ve uzman da alacak.

AVUKAT DA ARANIYOR

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ise uzman yardımcısı, avukat, memur olmak üzere 40 personel alacağını duyurdu. Orman ve Su işleri Bakanlığı Avrupa Birliği uzmanı alacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü de kamuda personel alımı yapacak kurumlardan biri. Dışişleri Bakanlığı da büyükelçiliklere personel alacak.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.