Kart borcunu faizsiz kurtarma önerisi

Kart borcunu faizsiz kurtarma önerisi
100 bin liranın altında borcu olan ve takibe düşen müşterilerine yeni bir kolaylık sağlayacaklarını belirten VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, ana para borcunu peşin ya da 1 yıl içinde ödeyenden faiz almayacaklarını söyledi
Ekonomide maruz kalınan ataklardan özellikle dar ve sabit gelirliler ile KOBİ’lerin olumsuz etkilenmelerini önlemek için kamu bankaları geçtiğimiz haftalarda ard arda destek paketleri açıkladı. Bunlardan birisi de VakıfBank’tı. VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, kamu bankaları olarak sorumluluk gereği toplumun bütün kesimlerine erişmek istediklerini ve bu kapsamda 3 kampanya sunduklarını söyledi.

200 BİN BAŞVURU

İlkinin Ziraat Bankası’nın başlattığı kredi kartı yapılandırmasına benzer bir kampanya olduğunu belirten Mehmet Emin Özcan, ‘Bizim kredi kartı borçlusu müşterimizin başka bankaların da kartı varsa ve oradaki borçlarını da yapılandırmak isterlerse de yardımcı olacağız. Tabii o kartları bize taşımaları kaydıyla. Bu şekilde 200 binin üzerinde başvuru bekliyoruz” diye konuştu.

4 MİLYON ADET

Mehmet Emin Özcan, şöyle devam etti: “Bizim aşağı yukarı 4 milyon civarında kartımız var. Biz kredi kartı sayısında sektörde yaklaşık yüzde 7 paya sahibiz, ama kredi kartı hacminde ise yaklaşık yüzde 6’lık paya sahibiz. Kredi kartları hacmi bakımından yani harcama bakımından biz 7’nciyiz.”

ESNAF NEFES ALACAK

İkinci kampanyalarının şimdilik sadece VakıfBank’ta olan ‘yapılandırma kampanyası’ olduğunu belirten özcan, “3 milyon liranın altında VakıfBank’a borcu olan ve 31 günden fazla aksaması bulunan yaklaşık 130 bin müşterimiz var. Bu müşterilerimize diyoruz ki; ’gelin sizinle de el sıkışalım bize olan borçlarınızı uygun faiz ve vadeyle yapılandıralım’.Aylık 0.98 faiz oranıyla 100 bin liranın altında (kredi) borcu olan tüketicilerin borcunu, 3 ay ödemesiz 36 ay vadeyle yapılandıracağız. eğer ticari bir müşterimiz ise o zaman da 6 ay ödemesiz, 60 aya kadar vade vereceğiz” dedi.

KOBİ'DE KOLAYLIK

Mehmet Emin Özcan, şunları söyledi: “eğer borcun miktarı 100 bin lira ile 750 bin lira arasında ise bu müşterilerimize aylık 1.25 faiz oranını uygulayacağız. Yine aynı vade şartlarıyla; tüketicilerde 3 ay ödemesiz 36 ay vade, ticari firmalarda, KOBİ’lerde özellikle 6 ay ödemesiz 60 ay vade imkanı sunacağız. Onlara da 100 bin lira - 750 bin lira arasındaysa yüzde 1.25 faiz oranını, 750 bin lira ile 3 milyon lira arasındaki müşterilerimize de aylık yüzde 1.5 faiz oranını uygulayacağız.”

100 BİN TL'NİN ALTINDA

Diğer kampanyalarının borcu temerrüde düşmemiş, borçlarını ödeyen ama ödemekte zorluk çeken, borcunun taksidinden, vadesinin üzerinden 30 günden fazla zaman geçmiş müşterilere yönelik olduğunu söyledi. Söz konusu müşterilerine yasal takibe düşmeden rahat nefes aldırmak istediklerini belirten Özcan, takipteki kredilerin faizinin sıfırlanmasına yönelik kampanyayı ise şöyle anlattı: “Müşterimiz, 100 bin liranın altında borcu varsa ve takibe düşmüşse, ana para borcunuzu peşin ya da 1 yıl içinde ödeyin, biz de sizden faiz almayalım diyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.