Kıdem tazminatında karar günü

Kıdem tazminatında karar günü
Kıdem tazminatında yeni sistem için hazırlanan çalışma bugün Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Hükümet ‘Tamam’ derse, sendikalarla taslak için görüşmeler başlayacak
Her çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi hedefiyle başlatılan hazırlıklarda en önemli aşama yarın. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan çalışma, bugün Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Kıdem tazminatıyla ilgili oluşturulması planlanan fona ilişkin bilgi veren Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İlgili bakanlıklarla teknik heyetlerle çalışmaları tamamladık" dedi.


Kıdem tazminatı çalışmasını bugün Bakanlar Kurulu'na sunacaklarını belirten Müezzinoğlu, "Onlarla sonraki sürece geçip geçmeyeceğimize bugün karar vereceğiz. Belki bugün yeni bir çalışma isteyecektir Bakanlar Kurulumuz" dedi. Çalışmaya ilişkin hükümetin kanaatlerini aldıktan sonra paydaşların görüşlerini alacaklarını belirten Müezzinoğlu, "Onların katkıları, eleştirileri ve önerilerine göre son şekliyle Meclis'e gitmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.

DENETİM DEVLETTEN YÖNETİM ÇALIŞANDAN


Kıdem tazminatının çalışanın hakkı olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Çalışanın hakkı korunmalı. Güvencede olmalı. İşveren primi, vergiyi nasıl ödüyorsa, işçinin hakkını işçiyle ilgili bir yapıya ödeyecek ay sonu. Takibini yapacağız. Kişi fonda; 10, 15, 20 yılın getirilerini şeffaf olarak görecek. Onu nasıl yöneteceğinin kararını kendisi verecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.