Kredi kartı sahipleri dikkat!

Kredi kartı sahipleri dikkat!
Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük'ten kredi kartlarının puanlarıyla ilgili olarak uyarıda bulundu.
Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, bankaların puan uygulamasının süreye tabi olduğunu söyledi.

Tüketicilerin yılın son ayında kredi kartlarındaki puanları kontrol etmelerini öneren Küçük, "Bazı tüketicilerimiz kredi kartlarında paraya dönüşecek paranın varlığından habersiz. Bu vatandaşlarımız bilinçli tüketici olarak paralarının olup olmadığını kontrol etsin. Daha önce puan karşılığı paralarını kullanamadıkları gerekçesiyle tüketicilerden çok sayıda şikayet aldık." dedi.

Kredi kartlarındaki puanların kullanımlarının dönemsel olduğunun altını çizen Küçük, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız puan karşılığı kazandıkları paraları mutlaka kullansın. Aksi takdirde dönemsellik içerdiği için silinecek. Bu konuda tüketicilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum. Kredi kartlarının bilinçli kullanılması konusunda birçok kez uyarılarda bulunduk. Bu uyarıları tekrarlayarak gerektiği kadar kullanım ve alışveriş sonrası mutlaka fatura almalarını söylüyoruz."
Türkiye'de yaklaşık 57 milyon kredi kartı bulunduğuna işaret eden Küçük, "Bunların yüzde 10'u bu puanlardan yararlanamasa ve her birinde 20 lira olsa ciddi bir kayıp söz konusu oluyor. Tüketicilerimiz bunu ihmal etmesinler. Bazen günlük işlerimizin yoğunluğundan ve meblağ azlığından umursamayabiliyoruz. Bunu kolaylıkla yapabilir ve kaybı engelleyebilir." ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.