KURBAN’INIZI KURBAN ETMEYİN…

KURBAN’INIZI KURBAN ETMEYİN…
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle Tüketicilere Kurban alımlarıyla ilgili uyarılarda bulundu.
Emanet; vatandaşlarımız özellikle marketlerden vekalet yoluyla satın alacakları Kurbanlıklarda; Helal gıda sertifikalarının olup olmadığına bakmalarının öneminin altını çizdi.Bazı vakıf ve  dernekler aracılığı ile kestirecekleri kurbanların da; elde edilen etlerinin, yurt içinde veya yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul insanlara ulaşıp ulaşmayacağı konusunda yeterli bilgiye sahip olmalıdırlar. 

“Günümüz de vekâlet yoluyla kurban kesimlerinin sayısı oldukça çok.Vekaletle kurban kestirecek olan vatandaşlarımızın;dini vecibe olan ve çok kutsal saydığımız bu Kurban ibadetini güvenilir ellere teslim etmeli ,kurban etinin nereye gittiği konusunda takipçi olmalıdır.

Dini duyguların yada ibadetlerin de istismar edilebildiği çağımızda;Kurbanlık satışların dada bu işi suiistimal edebilecek kuruluşlar olabilir.Bu yüzden vekaletle kurban alımında bulunacak vatandaşlarımızın güvendiği,dini vecibeye uygun şekilde ve bu görevi hakkıyla yerine getirecek, Kurumsal Hayır Kuruluşlarına bağışlamaları “ gerektiğini ifade etti. Türk Kızılay’ının başlatmış olduğu vekaletle kurban kampanyasına destekler ise hızla devam ediyor.Yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli 650 TL,yurt dışı 350 TL dir.
Emanet;Ayrıca Kurban Bayramında gerek tatil gerekse bayram ziyaretleri için yola çıkacak vatandaşlarımızın geçmişteki trafik kazaları sonrası acı olayları hatırlayıp tekrar yaşanmaması için özellikle özel araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşların diğer sürücüler için de hayati önem taşıyan kurallara uymasını istedi.
Dernek Başkanı Sevgi Emanet;” bu vesile ile Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği olarak hepimiz ; Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz eder,herkesin bayramını en içten dua ve dileklerimizle kutlarız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.