Mağazalardaki indirim balonuna dikkat!

Mağazalardaki indirim balonuna dikkat!
Esnaf ve tekstil sektörü temsilcileri, bazı mağazaların şişirilmiş fiyatlar üzerinden ‘sözde’ indirim yaptıklarını belirterek, ‘Tüketici dikkat etsin. Kural gelsin’ çağrısı yaptı
Baharın gelmesiyle yeni sezon ürünler vitrine çıkarken, kışlık ürünlerde bazı mağazaların 'yüzde 70+yüzde 30' gibi indirim etiketleri dikkat çekiyor. Hazır giyim sektörü ve esnaf temsilcileri, mağazalardan bazılarının 'şişirilmiş' fiyatlar üzerinden 'göstermelik' indirimler yaptığını, bazılarının da bir üründeki fiyat indirimini, tüm ürünlerde yapılmış gibi gösterdiğini belirterek, tüketicileri uyardı. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, yüzde 60-70'ler ve hatta yüzde 100'lere varan ve belli periyodu olmayan indirimler karşısında dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, "Halkımız, piyasa bilinirliği olan firmalardan alışveriş yapsın. Pazarlarda da marka diye tabir edilen imitasyon ürünleri almayın" ifadesini kullandı.
 
ASLINDA GERÇEK FİYAT 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken de bazı firmaların hem fiyat hem de kalite olarak tüketiciyi yanılttığını belirterek, şöyle konuştu: "Ürünün hak ettiği değer zaten belirlenen fiyat olmasına rağmen, yüzde 70 indirimli gösterdikleri satış yöntemi geliştirmişler. Bir ürüne yapılan indirim sanki tüm ürünlere yapılıyormuş gibi gösterilerek halk aldatılıyor. İndirimli satışlar mutlaka bir kurala bağlanmalıdır.".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.