Motorlu Taşıtlar Vergisi Borcum Ne Kadar?

Motorlu Taşıtlar Vergisi Borcum Ne Kadar?
MTV Sorgulama, Hesaplama, Ödeme Motorlu Taşıtlar Vergisi Borcum Ne Kadar?


MTV Sorgulama ve motor hacmine göre MTV hesaplama işlemleri yaparak aracınızın mtv tutarı hakkında detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz. Bilindiği üzere trafikte faaliyet halinde bulunan her araç için devlet vergi talep etmektedir. Standart bir uygulamanın olmadığı bu vergilendirme sisteminde lüks yani paralı diye tabir edilen araçlarda daha yüksek oranlarda vergi alınırken düşük motorlu ve eski araçlardan ise daha düşük vergiler alınmaktadır.

Aracımızın Vergisinin Ne Kadar Olduğunu Nasıl Öğreniriz?

Araç Vergisinin Ne Kadar olduğunu öğrenmek için mtv hesaplama araçları bulunmaktadır. Motorlu taşıtlar vergisi hesaplama programları ile desteklenmiş olan bu hizmet ile aracınızın çeşitli bilgilerini sisteme girerek araç mtv hesaplamasını yapabilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisinin Hesaplanmasında iki önemli kriter rol oynamaktadır. Bunlardan ilki Silindir hacmi yani aracın motor hacminin ( 0.9, 1.2, 1,4, 1.8, 2.4 gibi ) bilinmesidir. Motor silindir hacmi büyüdükçe motorlu taşıtlar vergisinin kat sayısı da artmaktadır. Genel anlamda lüks araçlarda motor hacmi yüksek olduğu için doğal olarak vergi de artmaktadır.



Ne Kadar MTV Ödemesi Yapacağım?

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödeme işlemi yıl içerisinde iki dönem halinde ödenmektedir. Dilerseniz tek seferde de ödeyebilirsiniz. Ancak 2 bölüm halinde ödeme hakkına da sahipsiniz. Ocak ve Temmuz aylarında ödenmekte olan bu verginin ne kadar olduğu öğrenebilmek için Öncelikle MTV hesaplama yaparak aracınızın bilgilerine göre ödemeyeceğiniz MTV tutarını tespit etmelisiniz. Diyelim ki 6 aylık araç verginiz 591 TL çıktı. Anlaşmalı olduğunuz bankalar aracılığı ile yapılan anlaşmaya başlı olarak 5 takside kadar MTV ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.

MTV sorgulama işleminizin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için aracınıza ait bilgilerin doğru bir biçimde sisteme girilmesi gerekmektedir. Araç vergisi ödenmemiş bir aracın trafiğe çıkması da yasaktır. Bu durum hem aracın sigortası hem de vergisi için geçerlidir. Trafik kontrolleri yapılırken bu durumun tespit edilmesi halinde aracınıza el konulacaktır. Aynı şekilde araç devir ve teslim işlemlerinde de Vergisi ödenmemiş olan bir aracın devir işleminin yapılabilmesi mümkün değildir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.