MTV ödemeleri başladı... MTV için son gün ne zaman?

MTV ödemeleri başladı... MTV için son gün ne zaman?
Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ilişkin ikinci taksit ödemeleri başladı. MTV ödeme hesaplaması nasıl yapılır? MTV ödemesi için son tarih ne zaman?

Motorlu Taşıtlar Verigisi (MTV) 2. taksit ödemelerinin başlamasının ardından araç sahipleri hesaplama ve sorgulamalarını arttırdı. Gelir İdaresi Başakanlığı'nın İnteraktif Vergi Dairesi sistemi üzerinden 2020-MTV hesaplama ve ödeme işlemlerini kısa süre içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. İşte 2020 MTV hesaplama ve ücret bilgileri…

MTV ÖDEME İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

MTV ödemesi için son tarih 31 Temmuz 2020 olacak. Ödemeler idare ve bankalar aracılığıyla tamamlanacak.

MTV HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin hesaplanmasında aracın türü, yaşı ve motor hacmi önem taşıyor. Aracın otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan olmasına göre ödenecek vergi tutarı değişiklik gösteriyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi, otomobil ve motosikletlerin yaşı ve silindir hacmine göre, otobüslerin yaşı ve oturma kapasitesine göre belirleniyor. Kamyon ve kamyonetlerde ise aracın yaşının yanı sıra azami toplam ağırlığı göz önünde bulundurularak MTV tutarı hesaplanıyor. Bu bilgiler ışığında ilk 6 ayda ve ikinci 6 ayda ödenecek tutar bilgisine ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.