Pompada büyük hile!

Pompada büyük hile!
Pompada hileye ceza yağarken, en çok kullanılan yöntemler de belirlendi. Eksik akaryakıt verenler, fiş kesmeyenler ve sahte benzin dolduranlar çoğunlukta...
 Hileciler, akaryakıtta daha fazla kazanç için her yolu deniyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ekiplerinin denetimlerde karşılaştığı hile yöntemleri şöyle: Kaçak yollarla yurda sokulan akaryakıtın, yeraltına gömülmüş gizli tank ve bu tanklara bağlı olarak uzaktan kumanda ile çalışabilen gizli düzenekler yardımı ile belirli sayaçlarda tüketiciye satılması. Kaçak akaryakıtın, istasyonlar dışındaki yakın mesafelerde bidonlarla nihai tüketiciye satılması. Akaryakıt olarak kullanılması yasak olan akaryakıt harici petrol ürünlerinin (baz yağ, solvent vb.) doğrudan veya basit işlemlerden geçirilerek piyasaya sunulması. Akaryakıta karıştırılması yasak olan katkı maddelerinin (nafta, gaz yağı vb.) eklenerek tüketiciye satılması. İstasyonda araç plakası girilmeden satış yapılması ve satış sonrası fatura verilmemesi. Araç yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde, istasyon çalışanlarınca araçların bilinçli olarak eksik veya kaçak yakıt veren sayaca yönlendirilmesi. 
"TASARRUF SAHTEKARLARI' UYARISI
 Enerji Bakanlığı'nın 'enerji verimliliği' çalışmaları başlatması dolandırıcılar için fırsata dönüştü. Piyasada 'enerji tasarrufu cihazı' dolandırıcıları türedi. Dolandırıcılar, kendilerini Bakanlık çalışanı olarak tanıtarak vatandaşlara elektrik tasarrufu cihazları satmaya çalışıyor. Bakan Taner Yıldız, vatandaşları uyararak, "Bu kişilere inanmayın" dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.