Putin: Doğalgazda indirim yapılacak

Putin: Doğalgazda indirim yapılacak
Erdoğan ve Putin, ortak basın açıklaması düzenledi.
Putin'in açıklamalarından satır başları: 

"Bugün Rusya hükümeti bir karar aldı. Türkiye'den ihraç edilen ve kısıtlama olan bazı kalemlerin Rusya'ya tekrar ithalatını açıyoruz. Özellikle narenciye ve diğer yaş meyve sebze ve tarım ürünlerini Rus piyasasına açmış olduk. Bu, karşılıklı yarara dayalı bir karar sonuçta. Çünkü Rusya'daki tarım sektörü bu tür tarım ürünlerini üretmiyor. Türkiye'den bu kalemler Rusya'ya ithal edilince bizdeki fiyatlar düşecektir. Türkiye'ye verilen doğalgazın fiyatında indirim konusunda mutabık kaldık.

Halep'e insani yardım ulaştırılması konusunda Türkiye ile aynı görüşteyiz. Halep'e insani yardım ulaştırılmasını biz de istiyoruz ama önerimizi ABD kabul etmiyor. Hem Türkiye hem de Rusya olarak Suriye'de akan kanın durdurulması, bunun en hızlı şekilde gerçekleştirilmesinden yanayız. Biz de Suriye'de siyasi çözüme en hızlı şekilde geçilmesini istiyoruz.

Savunma sanayiindeki işbirliğinden bahsetmek gerekirse... Biz bu alandaki işbirliğinin sürdürülmesine hazırız. Her iki taraftan öneriler araştırılmaktadır. Bunları gerçekleştirmek için tüm imkanlarımız var. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'nın Rus-Türk ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik sözlerine şükranlarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.