Senetlerinizi Almayı Unutmayın

Senetlerinizi Almayı Unutmayın
Senet karşılığı verilen mal ya da hizmetin ödemesi sonlandığında, vatandaşa teslim edilmeyen senetler, kötü niyetli kişilerce suistimale uğratılabilir.

 

  Kocaeli Barosu Avukatlarından, Avukat Abdullah Serdar Önür yaptığı açıklamada, "Senet karşılığında mal veren firmalardan satın alma işlemi gerçekleştiren vatandaşların imzaladığı senetlerin borç bitiminde kendisine teslim edilmemesi, vatandaşı hukuki alandaki problemlerle karşı karşıya getiriyor." dedi. Av. Önür açıklamalarına şöyle devam etti:

 

  "Herhangi bir AVM 'den senet ve sözleşme karşılığında taksitle mal alınması yada araç kiralandığında kiralama sözleşmesi altında imzalanan boş senetler, teminat veya hatır için imzalanan senetler gibi mal yada hizmet karşılığında alınan senetler başınıza dert açabilir. Bu gibi durumlar, borç yada hizmet bittikten sonra geri teslim alınmaması sebebiyle ileride borçlu yada kefil olarak imza atan kişilere sıkıntı yaşatabilir. Bu tarz senetlerin 3. kişilerin eline geçmesi veya senedi elinde bulunduran kişilerce haksız yere kullanılması ile ortaya çıkacak mağduriyetler, uzun ve zorlu bir hukuki süreçbaşlatacaktır. Dolayısıyla bu tarz imzalanmış, borcu bitmiş yada hizmeti sona ermiş senetlerin yada sözleşmelerin, tarihi ne kadar eski olursa olsun beklenmeksizin evrakı elinde bulunduran kişi yada kurumdan istenerek geri alınması ve senedin imza kısmı başta olmak üzere bir daha kullanılmayacak şekilde imha edilmesi gerekir.

 

  Yapılan araştırmalar, senet imzalanarak taksitle mal satışı yapan mağazalarda geri alınmasını bekleyen ve teslim edilmemiş binlerce senedin olduğunu ortaya koyuyor. Yanı sıra kiralama yapan kişi yada kuruluşların elinde fazla sayıda boş senetlerin bekletildiği, bu senet ve sözleşmeleri imzalayan kişilerin daha sonra gelip isteyeceği düşüncesi ile hiçbirinin imha edilmediği yada geçersiz kılınmadığı tespit edilmiştir. İleride mağduriyet yaşanmaması için, borcu sonlanmış böylesi senet yada sözleşmesi olan vatandaşların, senet ya da sözleşmesini mutlaka geri istemesi ve imha etmesi gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.