Sözleşme imzalamadan sakın tatile çıkmayın

Sözleşme imzalamadan sakın tatile çıkmayın
Hem bütçeye uygun hem de sorunsuz bir tatil yapmak istiyorsanız, seyahat güvence paketi sözleşmesini imzalamadan çıkmayın. Cazip seçenekler sunan ‘kaçak’ acentelerden uzak durun
Yaz yaklaşıyor, tatil sezonu açıldı. Acenteler avantajlı tatil paketleri sunmaya başladı. Türkiye’de tatile çıkan kişilerin büyük çoğunluğu, erken rezervasyon indirimlerinden faydalanıyor. Ucuza tatilin, pahalıya mal olmaması için ‘tatil paketi’ satan internet sitelerinin güvenilirliğine dikkat edilmesi gerekiyor. En önemlisi de ‘seyahat güvence paketi sözleşmesi’ni imzalamadan tatile çıkmayın.

TATİLCİNİN HAKLARI ÇOK


Yaşar Üniversitesi MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğretim Görevlisi Gökhan Doğan, Seyahat Acenteleri Birliği üyesi acentelerden tatil paketinin satın alınmasını tavsiye etti. Doğan, “Tatilci; seyahat güvence paketi sözleşmesi ile turun niteliği, süresi, ödeme planı, rehberlik hizmeti, zorunlu sigorta ve seyahat iptal güvencesi gibi konularda güvence altına alınıyor” dedi.
 
KAÇAK ACENTELERE DİKKAT


Tüketicinin seyahat sözleşmesini imzaladıktan sonra tatiline güvenle çıkabileceğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti: “Herhangi bir uyuşmazlık durumunda tüketici mahkemeleri devreye giriyor ve davaların yüzde 80’den fazlası tüketici lehine sonuçlanıyor. Ancak elinizde sözleşme yoksa bir hak iddia edemiyorsunuz. Kaçak bir acente ile çalışırsanız da hakkınızı aramanız mümkün olmuyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.