Tüketici Yasasında Büyük Değişim

Tüketici Yasasında Büyük Değişim
Ticaret hayatını değiştirecek Tüketici Kanunu cuma günü yürürlüğe giriyor. Yeni düzenlemeyle tüketicinin mağduriyetleri giderilirken hızlı hak aramanın önü açılıyor.
Tüketici haklarında önemli değişiklikler yapacak yasa Cuma günü yürürlüğe giriyor. Yeni Tüketici Kanunu'yla ticaret hayatı yeniden dizayn edilecek. Birçok yenilik arasında ayıplı mal ve hizmetlerde hak arama süresinin bir aydan 6 aya çıkarılması da var. Kanunla alışverişlerde yaşanan anlaşmazlıklar daha hızlı çözülecek. Vatandaşlar tuzak sözleşmelerle, aldatıcı ya da yanıltıcı reklamlarla kandırılamayacak.

AİDATSIZ KREDİ KARTI

Tüketici kredileri, ön ödemeli konut satışı, devre tatil gibi sözleşmelerde 7 gün olan cayma süresi 14 gün olacak. Taksitli satış sözleşmesinden ise 7 gün içinde cayılabilecek. Bankalar yıllık aidat almadıkları kredi kartı çıkaracak.

SANAL ALIŞVERİŞDE DÜZENLENDİ

İnternetten alışverişlerde cayma hakkı 7 değil 14 gün olacak.

AYIPLI MALA İADE

Ayıplı mallarda 3 bin liraya kadar ürünlerde kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetlerine başvurulabilecek. Gerekli görülürse 15 günde iade yapılacak, tüketiciye parası ödenecek. Hak arama süresi 6 aya çıkarılacak.

TEMERRÜT YOK

Temerrüt dahil tüketici işlemlerinde bileşik faiz uygulaması yapılamayacak.

ABONELİKLERE CAYMA HAKKI

Elektrik, su, doğalgaz, internet, telefon gibi hizmetlerin abonelik sözleşmesi istenildiğinde tüketici tarafından feshedebilecek. Maketten konut satılamayacak. Halk arasında 'saadet zinciri' olarak bilinen piramit satışlar yasaklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.