TURİZM KIRMIZI ALARM VERİYOR

TURİZM KIRMIZI ALARM VERİYOR
Türkiye turizm sezonunda tarihinin en kötü Haziran ayını yaşıyor.
Turizmin başkenti Antalya’ya Haziran ayının ilk iki haftası boyunca gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58,7 oranında düştü. Aynı dönem içerisinde Rus turist sayısı yüzde 98,5, Alman turist sayısı ise yüzde 44,9 azaldı.


MEDYA KARA HAZİRAN’I MERCEK ALTINA ALDI


Turizmin başkenti Antalya’da yaz ayının gelmesiyle beraber Rusya’yla yaşanan krizin etkileri ciddi anlamda hissedilmeye başladı. Öte yandan siyasi olayların ve bombalı saldırıların da sürmesi Antalya’nın en büyük turizm pazarlarından olan Alman pazarını da doğrudan etkiledi. Medya takip sektörünün öncüsü Ajans Press, Türkiye’nin yaşadığı turizm sıkıntısının medyaya yansımalarını inceledi. Ajans Press’in yaptığı incelemeye göre turizmin en kötü ayı olan Haziran boyunca, yazılı basın 3623 ‘’turizm’’ konulu haber yaptı.

Turizme bir darbede cruz gemilerinden geldi. Her yıl cruz gemilerinin uğrak noktası olan Türkiye’ye, edinilen bilgilere göre yaklaşık 220 seferin iptal edildiği öğrenildi. Rusya ve Avrupa pazarında yaşanan rekor düzeyinde kayıplara karşın Ortadoğu pazarında küçük oranlı artışlar göründü. Diğer taraftan geçen yıl toprakları Rusya tarafından İşgal edilen Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı yüzde 100 arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.