Türkiye'nin akaryakıt devi el değiştirdi

Türkiye'nin akaryakıt devi el değiştirdi
Fransız enerji devi Total'in Türkiye'deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıkları 325 milyon euroya Demirören Holding'in oldu.

Total; istasyon ağının, ticari faaliyetlerinin, ikmal ve lojistik varlıklarının Demirören Grubu'na satışını öngören bir anlaşma imzaladı. Satış 325 milyon euro (yaklaşık 356 milyon dolar) değerinde olup ilgili kamu kurumunun onayına tabi.

BEKLENEN AÇIKLAMA YAPILDI

TotalSA Yönetim Komitesi üyesi, Marketing&Services Bölüm Başkanı, Philippe Boisseau, konuya dair yaptığı açıklamada "Bu satış, grubun varlık portföyünün dinamik yönetiminin yeni bir sonucudur. Türkiye'de uzun seneler faaliyet gösterdikten sonra, pozisyonumuzu ve rekabet ortamını derinlemesine inceledik ve dünya genelindeki faaliyetlerimizden beklediğimiz verimlilik seviyelerine ulaşmak için istasyon ağı faaliyetlerimizde yeterli bir pazar payına ulaşmanın zor olduğu sonucuna vardık." dedi.


AYRI BİR ŞİRKET ÇATISI ALTINDA TOPLANACAKLAR

Total, devrin tamamlanmasının ardından ayrı bir şirket çatısı altında bir araya getirilecek madeni yağ (Menemen'de harmanlama alanı da dahil olacak şekilde) ve kokusuz LPG faaliyetleri ile Türkiye'de varlığını devam ettirecek.

İLK'LERİN ŞİRKETİ

Total, Türkiye'de dizel araç pazarının gelişmesinin önünü açan Eurodiesel, fabrikada kurşunlu benzin ile çalışacak şekilde üretilen araçların kurşunsuz benzin ile kullanılmasına olanak veren Greenmax gibi ilkleri piyasaya sunmasıyla tanınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.