Üçüncü Köprü Çinlilere satılıyor

Üçüncü Köprü Çinlilere satılıyor
Çin'li konsorsiyum Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'ini satın alıyor. Altı Çinli şirket söz konusu satın alma için 688.5 milyon dolar harcayacak. İtalyan Astaldi ise hisselerini devrederek projeden çıkıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde hakim ortak artık resmen Çinliler oluyor. Altı Çin şirketi oluşturdukları fonla Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun %51’ini satın alacak. Söz konusu şirketler: China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway.

Borsaya bildirildi

Konsorsiyum üyeleri ortaklık için 688.5 dolar harcayacak. Projede en büyük ortak yüzde 31 pay ile China Merchants Expressway’in olacak. Onu yüzde 20’lik pay ile CMU, yüzde 17.5 ile Zhejiang ve Jiangsu Expressway, yüzde 7 ile Sichuan Expressway ve yüzde 7’lik pay ile Anhui Expressway izliyor. Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun yüzde 51’inin Çinli şirketler tarafından satın alındığı Hong Kong Borsası’na bildirildi.

İtalyanlar devrediyor

Öte yandan İtalyan Astaldi’nin, Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Marmara Otoyolu’ndaki hisselerinin IC İçtaş İnşaat’a devri için Rekabet Kurulu’na başvuru yapıldı. İtalyan inşaat şirketi Astaldi’nin ICA IC İçtaş Astaldi Üçüncü Boğaz Kuzey Köprüsü ve Marmara Otoyolu, IC İçtaş Astaldi ICA İnşaat, ICA Astaldi-IC İçtaş WHSD İnşaat ve ICA İçtaş-Astaldi Adi Ortaklığındaki hisselerinin IC İçtaş İnşaat tarafından devralma işlemi görüşe açıldı. Konu ile ilgili duyuru Rekabet Kurumu’nun sayfasında yer aldı. Astaldi, Üçüncü Köprü’nün imtiyazını IC İçtaş’a devir için ön çalışmalara başladığını Aralık başında duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.