Vize kararıyla beraber dolar fırladı! Dolar ne kadar oldu?

Vize kararıyla beraber dolar fırladı! Dolar ne kadar oldu?
Amerika'nın Türkiye'den yapılan vize başvurularını askıya almasının ardından, herkes dolar ne kadar oldu? sorusunu sormaya başladı. Dolar/TL uluslararası piyasada (Asya) 3,61'den 3,71'e yükseldi
Dolar, saat 21.00'de 3,61 sıralarında gezerken Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize krizinin ardından ani bir yükseliş gerçekleştirdi.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar, 23.30'da önce 3,65'e saat 02.15'de ise 3,71'e yükseldi.

Dolar sabah saatleri itibariyle 3,7109 lira.

ABD ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vizeleri askıya almasını duyurmasının ardından dolardaki ivme yukarıya doğru devam ediyor. 
 
TÜM ZAMANLARIN REKOR DÜZEYİNE TIRMANDI


Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alınmasıyla tırmanışa geçen dolar 3.74 lirayı aşarken, euro 4.40 lira ile tüm zamanların rekor düzeyine tırmandı.

ABD Büyükelçiliği’nin, vize hizmetlerinin askıya alınmasına ilişkin kararının ardından küresel piyasalardaki sığ işlemlerde dolar 3.7475 lira ile Nisan ayından bu yana en yüksek düzeyine çıkarken, euro da 4.40 liraya kadar tırmandı.

Liranın yüzde 4.0 dolayında kayıp yaşamasına neden olan sert tırmanışların ardından dolar 3.71 - 3.72 lira ve euro da 4.35 - 4.36 lira aralığına çekildi.

Euro şu anda 4.3543 TL'den işlem görüyor.
NE OLMUŞTU?

ABD Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'den yapılan vize başvurularının askıya alındığını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.