Yargıtay okey oynarken kovulan işçiyi işe iade etti

Yargıtay okey oynarken kovulan işçiyi işe iade etti
Yargıtay 9.Hukuk Dairesi, öğle paydosunda kahvede okey oynarken yakaladığı işçiyi kovan patronu haksız buldu.



Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, feshin geçersizliğine ve davacının işe iadesine karar verdi.

Dudullu’da bir iş yerinde çalışan dağıtım elemanı, yemek için ara verdiği sırada kahvede okey oynayınca işten kovuldu. Bunun üzerine işe geri dönüş için dava açtı.

Mahkeme, davacının çalışma saatlerinin esnek olduğu ara dinlenme zamanını kendisi ayarladığını, ancak işveren tarafından kahvede okey oynarken yakalanmasının işveren yönünden olumsuz bir davranış olduğunu belirterek işverence gerçekleştirilen feshin geçerli olduğuna karar verdi.

Bunun üzerine davacı işçi temyize gitti.

İŞE İADE EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

 

Yargıtay 9.Hukuk Dairesi, tanık anlatımlarında davacının 12:00-13:00 sıralarında kahvehanede olduğunun tespit edildiğini, davacı gibi dağıtım işinde çalışanların günlük ara verme sürelerinin hangi saatlerde kullanacağını kendilerinin belirlediklerini hatırlatarak "genelde bu saatlerde ara vermelerini kullandıklarının beyan edilmesine göre bu hususun da feshe gerekçe olamayacağı ve feshin geçersiz olduğunun kabul edilmesi gerekirken mahkemece yukarıda yazılı gerekçeyle davanın reddine karar verilmesi hatalıdır." dedi. Yargıtay, "Mahkemenin kararının bozularak ortadan kaldırılmasına, feshin geçersizliğine ve davacının işe iadesine" karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.