Yatırımcının Yeni Rotası Arsa ve Arazi"

Yatırımcının Yeni Rotası Arsa ve Arazi"
Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Büyük şehirlerdeki arsa maliyetlerinin artması, piyasada gerileyen talep, mevcut stok nedeni ile fiyatların düşeceği beklentileri yatırımcıları gayrimenkulde farklı alternatiflere yöneltiyor” dedi.
Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Büyük şehirlerdeki arsa maliyetlerinin artması, piyasada gerileyen talep, mevcut stok nedeni ile fiyatların düşeceği beklentileri yatırımcıları gayrimenkulde farklı alternatiflere yöneltiyor" dedi.

İnşaat maliyetlerinde ve kredilerde son dönemde yaşanan yükselişler, büyük şehirlerdeki arsa maliyetlerinin artması, piyasada gerileyen talep, mevcut stok nedeni ile fiyatların düşeceği beklentileri yatırımcıları gayrimenkulde farklı alternatiflere yöneltiyor. Son dönemde yatırımcılarında arsa ve araziye kaydığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı "Konut fiyatlarındaki artışların enflasyonun altında seyretmesi ile yatırımcılar artık arsa ve arazi yatırımlarını tercih ediyorlar. Mega projelerin oluşturduğu potansiyel de yatırımcıların ilgisini bu yöne çekiyor. Son dönemde özellikle İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Kırklareli, Bursa ve Balıkesir bu hareketten en çok etkilenen iller olarak öne çıkıyor"dedi.

"Altın daire içinde yatırım kazandırmaya devam edecek"

Bu bölgeleri gelişme potansiyeli nedeni ile 'Altın Daire' olarak adlandırdıklarını belirten Özelmacıklı "Altın Daire, Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprüleri ile başladı ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile de tamamlanacak. Bu bölgede gayrimenkul fiyatları sektör ortalamasının çok üstünde artış gösterecek. Yabancılar da bu tür büyük yatırımları önemsiyor. Şehir merkezlerindeki yüksek arsa değerleri, İstanbul ve çevresindeki yakın bölgelerde alternatif fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

"Yatırımcılar sepetten yana"

2017 yılı ile 9 ayında toplamda yaklaşık 2 milyon 96 bin satış gerçekleştiğini, bu satışlardan 1 milyon 30 bininin konut olduğunu, diğerler satışların ise işyeri ve arsa - arazi satışları olduğunu dile getiren Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Yatırımcılar tek bir bölge yerine, farklı bölgelerden, farklı bütçelerde yatırımlar yapıyorlar. İstanbul'da Çatalca, Silivri, Tuzla, Kocaeli'de Çayırova ve Dilovası, Yalova'da Altınova, Çiftlikköy, Bursa'da Karacabey, Çanakkale'de Biga, Lapseki, Gelibolu, Tekirdağ'da Çerkezköy, Kapaklı, Süleymanpaşa öne çıkan bölgeler" şeklinde konuştu.

"Yatırımcı günleri sektörde bir ilk"

Sektörde arsa - arazi yatırımcılarını temsilciliklerinde ağırlayarak bölgeler hakkında bilgi verdiklerini dile getiren Özelmacıklı, "Yatırım günleri sektörümüzde bir ilk. Temsilcilerimizin bölgelerindeki fırsat niteliğindeki portföyleri yatırımcılar ile buluşturuyoruz. Cuma ve Cumartesi yapılan bu buluşmalara, diğer temsilcilerimiz de yatırımcılarını getiriyorlar. Sunum dosyaları, bölge tanıtımları ve portföy gezintileri ile yatırımcılara bölgeler ve fırsatlar hakkında detaylı bilgiler veriyoruz. Daha önce Çatalca'da yaptığımız yatırımcı buluşma günlerini, 15-16 Aralık tarihlerinde Altın Emlak Tekirdağ Süleymanpaşa temsilciliğimizde gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.