Mehmet Mert

Mehmet Mert

Ekrem İmamoğlu ile değişim başladı

Ekrem İmamoğlu ile değişim başladı

2014 yerel seçimlerinde en fiyakalı başarıyı göstererek 39 ilçeli İstanbul'un en gözde ilçelerinden birisi olan Beylikdüzü'nü Cumhuriyet Halk Partisi'ne kazandıran adam oldu.

Üstelik genç ilçe Beylikdüzü iki dönemdir Ak Parti'li belediye başkanlarınca yönetilmekteydi.

Üstelik şöyle böyle değil ezici bir farkla kazanmıştı seçimleri.

Yüzde 40'a karşılık yüzde 51 oy oranıyla yüzde 11 fark ve 59 bin oya karşı 76 bin oy fark atılmıştı.

Ekrem İmamoğlu 29 Mart 2014 seçimleri sonrası bu başarıyı yakalayınca hemen kamuoyu dillendirmeye başladı; 2019'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı İmamoğlu olur ve seçimleri de kazanır!

 

 

***

 

Bu yorumda bulunanların çoğu Ekrem İmamoğlu'nu tanıyanlardı.

Bilenlerdi.

Takip edenlerdi.

Zira O; 2009 yılında siyasete aktif girerek CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olarak organize çalışmalar ile dikkat çekmiş ve başarılı siyasi çalışmaları sonucu 2014'te de Beylikdüzü'nü CHP'ye kazandırmıştı.

Hitap yeteneği olan, doğaçlama konuşan, halkla kaynaşmayı bilen, sempatik bir siyasi yüz olan İmamoğlu ne sağcı ne solcu politika gütmeyen ılımlı siyaseti tercih ederek alışılmış CHP'li politikacının farkında bir karakter özelliği ile CHP'li olmayanların da sempatisini kazanmayı başarmıştı.

 

  

***

  

Yerel seçimlerin ardından 14 ay geride kaldı.

Tamam daha İmamoğlu yolun başında.

Daha 5 yıllık görev süresinin üzerinden sadece bir yıl geride kaldı.

Belki şimdiden fazla yorumlarda bulunmak, yargılarda bulunmak haksız bir davranış olur.

Ancak gerek İmamoğlu'na yakın olanlar gerek ona muhalif olanlar bazı şeylerin pek iyi gitmediğini görmezden gelemiyorlar artık.

 

***

 

Daha önceki belediye başkanının yönetim kadrosunu değiştirmeyi pek uygun görmeyen İmamoğlu'na dün; 'O böyle düşünüyorsa mutlaka bir bildiği vardır' yorumları yapılıyordu.

Bugün ise 'Dakika bir hata bir' yorumları yapılıyor.

Dün Beylikdüzü'nün; yol, trafik, pazar, park bahçe sorunlarının giderilmesi noktasında 'İmamoğlu kısa sürede kendini gösterir hizmetler yapacaktır' yorumlarında bulunanlar.

Bugün; arkadaş aradan koca bir yıldan fazla zaman geçti. İmamoğlu yönetiminin göstereceğimiz hangi hizmeti var! diyerek eleştirilerde bulunuyorlar.

 

***

 

 

Peki bir yılın ardından Beylikdüzü'nde Ekrem İmamoğlu dönemi denince neler geliyor aklımıza.

- Yusuf Uzun döneminde bir metrekare arsa sattırmam diyen CHP’liler, İmamoğlu'nun başkanlık yaptığı ilk meclis toplantısında Kavaklı'da bulunan 100 dönüm arsayı hasılat (gelir) paylaşımı adı altında satışa çıkarılması.

- Aylarca tartışılan yeni logo ve kırlangıç temalı logonun tartışmalar sonucu kabulü.

- Kar yağışı nedeniyle çöken Beylik Pazarı'nın yıkılması ve pazarın yerine yeni belediye binasının yapılacağı söylemleri.

- Dr. Bülent Deniz Çuhalı ile Başkan İmamoğlu arasında geçen kaza mı itiş kalkış mı tartışmasının henüz netlik kazanmaması durumu.

- Dr. Bülent Deniz Çuhalı'nın babası Nazım Çuhalı'nın 'Başkan Danışmanı' muammasının henüz netlik kazanmaması durumu.

- İstanbulspor'un Beylikdüzü'ne davet edilmesi ve Başkan İmamoğlu'nun İstanbulspor Vakfı'na üye olması durumunun tartışılması.

  

***

 
Daha Dr. Çuhalı ve baba Çuhalı olayı aydınlığa kavuşmadan dün de Yakuplu'da Hıdırellez Şenliği kutlandığı alandan bir haber geldi.

İstihbarat kaynakları durumu şöyle izah ediyorlardı; 5 Mayıs 2015 günü Yakuplu Sosyal Tesisleri önünde kutlanan Hıdırellez Şenlikleri programında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşması devam ettiği sırada  Roman vatandaşlardan bazılarının taşkınlık göstermesine alanda bulunan emniyet mensupları gaz sıktı. Sıkılan gaz ile ortalık iyice alevlendi. Bu arada belediye zabıta ekipleri emniyet güçleri ile vatandaşlar arasındaki gerginliği gidermeye çalıştı.

Olayda bazı zabıta memurları ağır yaralandı. Zabıta amirinin kargaşada beli kırıldı, motosikleti parçalandı. Başkan İmamoğlu'nun korumaları dayak yedi.

 

***

 

Evet bize gelen durum bundan ibaret.

Umarız bu olayda daha önceki Dr. Çuhalı, Nazım Çuhalı olayları gibi görmezlikten gelinmez ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kapsamlı bir açıklama ile aydınlığa kavuşur.

Aksi halde herkes işine geldiği gibi olayı yorumlamaya devam edecektir.

Kimisi Romanlar İmamoğlu'na  saldırdı diyecek.

Kimisi Romanlar ile polisler bir birine girdi arada olan zabıtalara oldu diyecek.

 

 

***

 

29 Mart 2014 öncesi,  “30 Mart’tan sonra Beylikdüzü’nde büyük değişim başlayacak” diyen İmamoğlu şunları da kaydetmişti:

“Hayalimiz Beylikdüzü’nü İstanbul’un en yaşanabilir, projeleriyle en çok konuşulan ilçesi yapmaktır. Yıllardır yeşillendirilemeyen Yeşilvadi Projesi’ni Yaşam Vadisi olarak hayata geçireceğiz.  

Beylikdüzü’nde ne yazık ki insanların en önemli sosyal aktivitesi AVM’ler. Vatandaş Beylikdüzü sokaklarında yürümek istiyor. Biz Beylikdüzü’nde hayatı canlandıracağız. Beylikdüzü yayalaştırma projesiyle, tematik parkıyla, simgeleriyle Şişli’yi geçecek.''

 

***

 

Beylikdüzü'nde değişimin başladığı kesin.

Beylikdüzü'nün Şişli'yi geçtiği de kesin.

Ancak; Beylikdüzü'nün CHP'li belediye başkanı Ekrem İmamoğlu eğer zafer sarhoşluğunu bırakıp bir şeyler yapmaz ise Beylikdüzü'nde çok daha fazla şeylerin değişeceğini de söyleyebiliriz..

 

 

GÜNÜN SÖZÜ:

Başladığın cümleyi kendin bitiremezsen noktayı başkası koyar...

 

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi