Tuncer Dağ

Tuncer Dağ

ESENYURT KENT KONSEYİNDE GERGİN KONGRE

ESENYURT KENT KONSEYİNDE GERGİN KONGRE


Esenyurt Kent Konseyi üçüncü Genel Kurulunu Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu’nun Divan Başkanlığını yaptığı Genel kurulda Tuncer Dağ’ın eleştirisi gündemi oluşturdu. 
Esenyurt Kent Konseyi Başkanlığını da yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun açılış konuşması ve açık oylama ile yapılan seçimden sonra dilek ve temennilerde söz alan Tuncer Dağ “Kent Konseyinin Faaliyet Raporu, Mali Rapor ve Tahmini bütçenin okunmadığını, Yürütme Kurulu listesinin tarafsız olmadığını, Kent Konseyleri mahalli idareler genel seçim sonuçlarını izleyen 3 ay içinde Yani Mart ayında Mahalli idareler seçimi olduğuna göre en geç Haziran ayında seçimin yapılması gerektiği halde geciktirildiği, Kent Konseyi Genel kurulunun , her yıl ocak ve eylül aylarında yapacağı iki toplantıdan az olmamak üzere, üyelerin salt çoğunluğu ile toplanması gerekirken şu ana kadar hiç toplanmadığı, Kent Konseyi Başkanı n hiç örneği olmadığı bir şekilde Belediye Başkanının Kent Konseyi Başkanına seçilmesinin doğru bir davranış olmadığı, Kent Konseyi Başkanının bulunmaması halinde en yaşlı üye başkanlık etmesi gerekirken belediye Başkanı tarafından tayin edilen kişilerin kent konseyi başkan vekilliğini yaptığını bununda etik ve yasal olmadığını “ söyledi. Tuncer Dağ “Yürütme Kurulu sayısının 19 dan 26 ya çıkarılmasının ise verimli olacağını “ söyledi. Tuncer Dağ Belediye Başkanının STK ların içişlerine karıştığını da ifade ederek “Kent Konseylerinin amaçlarından bir tanesinin de Sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmak iken Kent Konseyinin başkanı olan Belediye Başkanının STK lara direk müdahale ettiğini söyledi” 
Kent Konseyinin Kongresinde Tuncer Dağ’ın eleştirilerine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu ve Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda kent Konseyi Yöneticisi Murat Alatepe ayrı ayrı cevap verdiler. 
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu “Kongrenin zamanında yapılmamasının delege listelerinin oluşmasında yaşadıkları sıkıntıdan kaynaklandığını Kent Konseyi Başkanının Belediye Başkanı olması Esenyurt için bir kazanç olduğunu ve Belediye Başkanının bu görevi kabul etmesinden dolayı teşekkür ettiğini” söyledi. 
Tuncer Dağ’ın eleştirilerine karşı ikinci söz hakkını alan Esenyurt Belediye Meclis üyesi Murat Alatepe “Faaliyet raporu, Mali Rapor ve Tahmini bütçenin açıklanmaması Kent Konseyinin tüm görevlerini belediyenin üstlendiğini , Kent Konseyinin Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile ilgili çalışmalar yaptığını ve barış sürecinde Türkiye’de en fazla imza toplayan ilçe olduğunu” söyledi. 
Kent Konseyi Kongresinin kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Tuncer Dağ’ın eleştirisine cevap olarak “Biz Esenyurt için güzel şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz. Yasada benim Kent Konseyi Başkanı olmamda yasal bir engel yoktur. Yasanın bana verdiği yetkiyi de kullanmak benim görevimdir. Kanunda benim başkan olmamda bir engel yoktur” dedi. 
Esenyurt Muhtarlar Birliğinin önerdiği isimlerin listede yer almaması Muhtarların tepkisine neden oldu. Esenyurt Muhtarlar sözcüsü Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Yıldırım” Muhtarlar arasında seçim yaparak belirlediğimiz isimlerin listede yer almamasına tepki göstererek “ Yapılanın adil olmadığını muhtarların özgür iradesine saygı duyulmadığını, muhtarların kendi aralarında seçtikleri muhtarların listede yer verilmeden başka isimlerin yazılmasını kabul etmiyoruz. Muhtarlar olarak toplanıp gerekli tavrımızı ortaya koyacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuncer Dağ Arşivi