Ahlaklı olmaya ihtiyacımız var

Ahlaklı olmaya ihtiyacımız var
Esenyurt Belediyesi bünyesindeki kurslara katılarak üniversiteyi kazanma başarısı gösteren gençler, belediyenin organizasyonuyla boğazda tekne gezintisi yaparak güzel bir gün geçirdi. Belediye Başkanı Bozkurt, "Bilgiye ve çalışmaya ihtiyacımız var. B
Esenyurt Belediyesi, Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezi’nde eğitim alarak üniversiteyi kazanan 400 genci ücretsiz olarak boğaz turuna çıkardı. Otobüslerle belirli noktalardan alınıp Avcılar iskelesine gelen gençler iskeleden kalkan vapura binerek, İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 6 saat süren bir yolculuğa çıktı. Boğaz turunda, canlı müzik ve çeşitli eğlenceler eşliğinde eğlenen gençler bütün bir yılın stresini atarken, İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını boğazdan görme fırsatı da yakaladı.


Bu umut sizsiziniz

Türkiye’nin çeşitli illerinde, prestijli üniversiteleri kazanan gençleri boğaz turuna uğurlamaya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Çok önemli bir yola girdiniz sizi tebrik ediyorum. Yeni bir hayata başlıyorsunuz, hem sizin için, hem Esenyurt için hem de Türkiye için önemli bir yol bu. Ülkemizin daha çok üretmesi lazım. Bunun için de bilgiye ve çalışmaya ihtiyacımız var. Bunların hepsinden önemlisi de ahlaka ihtiyacımız var. İyi bir insan olarak bir şeyleri öğrenip hayata geçirmemiz lazım. Bunu en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. Seçim kampanyasında Esenyurt’a boşuna umudun şehri demedik. Bu umut sizsiziniz. Esenyurt’un en önemli kaynağı gençleri. Bu işi dönüştürecek, değiştirecek kitle varsa o da sizsiziniz. Bizim işimiz sizin elinizden tutmak, hayata tutunmanız için gerekli olanakları sağlamak" dedi.


Birbirinizi lütfen sevin

Gençlerin üniversiteyi kazanmakla bir adım öne çıktığını belirten Başkan Bozkurt, "Bundan sonra yapacağınız davranışlar bütün topluma örnek olacak. Birbirinizi lütfen sevin. Farklı kültürler inançlar olabilir, çünkü insanlık tarihinin tamamını konuk etmiş bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu yüzden birbirimizi anlamaya çalışarak ve bu anlayışı, birliği, beraberliği topluma yansıtarak yaşamak zorundayız. Ben inanıyorum ki, bundan sonraki yıllarda Esenyurt’tan çok daha fazla üniversiteye giden genç çıkacak. Yolunuz açık olsun. Bugün doya doya gezin, eğlenin sonrasında da yine beraber olacağız. Ben elde ettiğiniz başarı için size teşekkür ediyorum" diye konuştu.



BOZKURT’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Üniversiteyi kazanan gençler, Esenyurt Belediyesi’nin üniversite hazırlık kurslarından aldıkları eğitimin üniversiteyi kazanmalarında etkili olduğunu belirterek, yapılan keyifli boğaz turundan dolayı Başkan Bozkurt’a teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.