Başkan Bozkurt’tan yılda 10 bin istihdam müjdesi

Başkan Bozkurt’tan yılda 10 bin istihdam müjdesi
Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’ta işsizlik sorununu çözmek için nitelikli eleman yetiştirilerek yılda en az 10 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) aracılığı ile yeni havalimanında mülakata gidecek olan vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yılda en az 10 bin kişinin nitelikli bir şeklide istihdamının sağlanacağını söyledi. İlk hedeflerinin binlerce Esenyurtluya iş imkanı sağlayan ESBİM’in kapsamını genişletmek olduğunu ifade eden Başkan Bozkurt, nitelikli eleman sorununun çözümü için merkez bünyesinde meslek edindirme kursları açacaklarını belirterek, “Esenyurt’ta nitelikli üretim kısmına geçilmesi gerekiyor. Göreve geldiğimde yılda 10 bin istihdam sözü vermiştim.

Bu istihdamı sağlayacağız, ancak uzun vadeli sonuçlar alabilmemiz için ESBİM’in formatını genişletmeyi düşünüyoruz. İstihdam Merkezi içerisinde açacağımız meslek edindirme kurslarıyla firmaların istedikleri nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılayarak Esenyurtlu hemşerilerimizi iş sahibi yapacağız. Dil ve meslek kurslarının da bulunacağı merkezde işveren ve işçi arasında koordinasyonu sağlayarak sağlıklı bir süreç yöneteceğiz. Meslek kurslarını önemsiyorum, artık mülakatlarla yetinmeyip sizleri yetiştirip işinize yollayacağız” dedi.

İlçede istihdam seferberliği başlatan ESBİM, kurulduğu andan bugüne kadar 23 kişilik ekiple, 41 bin vatandaşın evine ekmek götürmesinde aracı oldu. Yeni başlayacak meslek edindirme kurslarıyla birlikte merkez binlerce  Esenyurtlu’nun istihdam kapısı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.