Eğlenirken öğrendiler

Eğlenirken öğrendiler
Esenyurt Belediyesi’nin ücretsiz olarak açtığı Akıl ve Zeka Oyunları kurslarına katılan öğrenciler, eğlenceli oyunlarla hem öğreniyor hem de dikkat ve konsantrasyon becerisi kazanıyor
Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Kültür Akademisi, açtığı ücretsiz Akıl Zeka Oyunları kursuyla ilçede yaşayan 7-14 yaş arası öğrencilerin yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmelerine katkı sağlıyor. Belediye bünyesindeki kültür merkezlerinde yapılan Akıl ve Zeka Oyunları kursuna gelen öğrenciler akıl, düşünme ve dikkat gerektiren oyunları eğlenerek öğreniyor. Çocuklar, derslerde kökeni çok eskiye dayanan mangala ve dünyada çok popüler olan Reversi, koridor oyunu gibi oyunları öğrenerek zeka gelişimine katkı sağlarken dikkat ve konsantrasyon becerisi de kazanıyor. Temel eğitimi alan öğrenciler Kültür İşleri Müdürlüğü’nün tüm kültür merkezlerinde ki öğrenciler için düzenlediği turnuvalara katılma imkanı buluyor. Bu turnuvalar sonrasında başarılı olan çocuklar hem Esenyurt Belediyesi’nin açtığı çocuk üniversitesine girmeye hak kazanıyor, hem de ulusal ve uluslararası turnuvalara gönderiliyor.

Zeka gelişebilen bir yetenektir

Akıl ve Zeka Oyunları öğretmeni Hasan Can Söğüt, kurslarla ilgili olarak  “Akıl ve zeka oyunları, çocukların zeka gelişimine katkı sağlamanın yanında dikkat ve konsantrasyon etkinlikleri, el becerileri, yer zaman, mekan oryantasyonları okul başarılarını doğrudan olarak etkiliyor. Derslerimizde ilk olarak temel kuralları, stratejik düşünme yöntemleri ve etik kurallarını anlatıyoruz. Temel olarak yaşam ve öğrenme devam ettikçe zeka gelişebilen bir yetenek bu yüzden çocukların isteyerek öğrenmeleri, öğrenirken eğlenmeleri için biz bu dersleri veriyoruz. Ayrıca bu dersler sayesinde çocuklarımızın sosyalleşmesine de katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.