Esenyurt'a İsviçre modeli

Esenyurt'a İsviçre modeli
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, seçim kampanyasında dile getirdiği Meslek Edindirme Kursları için düğmeye bastı. Başkan Bozkurt, İsviçre’nin eğitim modelini Esenyurt’ta uygulamayı hedefliyor

Nüfus açısından İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Esenyurt, nüfus artışına paralel olarak ciddi bir işsiz nüfusu da barındırıyor. İlçede önemli sorunlarından birisi haline gelen işsizlik sorununa çözüm üretmek için harekete geçen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, dünyanın en iyi meslek eğitimine sahip ülkesi İsviçre’de Polymechaniker, Endüstri 4.0, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Bilimleri, Marangozluk, Süt ve Süt Ürünleri, Hayvancılık, Aşçılık ve diğer meslek grupları ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Bozkurt, İsviçre’nin başarısı ispatlanmış mesleki eğitim modelini, seçim kampanyasında dile getirdiği “Meslek Edindirme Kursları” ile Esenyurt’ta hayata geçirmeyi hedefliyor.

İstihdamı artıracak

İstanbul sanayisinin yüzde 25’inin Esenyurt’ta faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Başkan Bozkurt, Meslek Edindirme Kursları’ndan yetişecek nitelikli elemanlar ile sanayi kuruluşlarının istihdam ihtiyacının Esenyurt’tan karşılanacağını belirtti. Başkan Bozkurt, "Dünyanın en iyi meslek eğitimine sahip ülkesi İsviçre’de Polymechaniker, Endüstri 4.0, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Bilimleri, Marangozluk, Süt ve Süt Ürünleri, Hayvancılık, Aşçılık ve diğer meslek grupları ilgili çalışmaları yerinde inceledik. Buradan elde ettiğimiz tecrübeleri Esenyurtlu vatandaşlarımız ile buluşturacağız. İstanbul sanayisinin yüzde 25’ine, Türkiye sanayisinin ise yüzde 6’sına ev sahipliği yapan ilçemizde, sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan tüm elemanlar, İsviçre’deki modern eğitim modeli ile kuracağımız meslek kurslarımızda yetiştirilecek. Belediye-sanayici dayanışması ile kurulacak bu kurslar sayesinde, istihdam ihtiyacının ilçemizden karşılanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.