Esenyurtlu çocuklar eğlenerek öğrenecek

Esenyurtlu çocuklar eğlenerek öğrenecek
Esenyurt Belediyesi 8-18 yaş arası çocuklar için 22 branşta kültür-sanat kursu açtı. Kurslara katılan öğrenciler hem yaz tatillerini dolu dolu geçirecek, hem de kendilerini geliştirecek

2018-2019 eğitim döneminin bitmesiyle çocukların tatillerini verimli geçirmelerini önemseyen Esenyurt Belediyesi, 22 branşta ücretsiz yaz okulları açtı. Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Akademisi kapsamındaki yaz okullarına katılan öğrenciler, yaz tatillerini eğlendirici ve öğretici etkinliklerle değerlendirirken, yeni bilgiler edinerek kendilerini geliştirecek.


Yaz okullarına büyük ilgi


Açılan yaz okullarındaki kurslar Esenyurtlu çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Kurslarda, yaylı çalgılar, robotik kodlama, deney bilim atölyeleri, yabancı dil ve matematik kursları en çok talep gören dallar oldu. Yaz dönemi boyunca Esenyurt Belediyesi’ne ait 19 ayrı kültür merkezinde, 13 bin kursiyere verilecek olan eğitimlerle öğrencilerin tatillerini dolu dolu geçirmeleri hedefleniyor. Esenyurt Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu bu hizmette, 8-18 yaş aralığındaki öğrenciler 10 hafta boyunca haftalık 8 saatlik eğitim alarak yeni eğitim dönemine öğrendikleri yeni bilgilerle girecek. Kurslarda eğitim gören çocuklar için ayrıca çeşitli geziler de düzenlenecek. Diğer yandan güz dönemi boyunca da Kültür İşleri Müdürlüğü, 67 farklı branşta her yaştan 38 bin kursiyere eğitim hizmeti sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.