Her mahalleye kreş sözü

Her mahalleye kreş sözü
Esenyurt Belediyesi kreşlerinde eğitim alan minikler yılsonu mezuniyet töreninde yaptıkları defileyle geri dönüşümün önemine dikkat çekti. Gösterileri büyük beğeniyle izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, her mahalleye bir kreş yapılacağı
Esenyurt Belediyesi Kreş Müdürlüğü bünyesindeki kreşlerde eğitim alan Esenyurtlu minikler, ilk karne heyecanını yaşadı. Erol Olçok Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, kreşlerde eğitim gören 600 öğrenciden mezun olan 120’si hünerlerini sergiledi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve çok sayıda velinin katıldığı karne töreni öncesinde miniklerin hazırladığı birbirinden renkli gösteriler ilgiyle izlendi. Kreş Müdürlüğü’ne bağlı 11 ayrı kreşin düzenlediği gösterilerde en çok dikkat çeken gösteri minik öğrencilerin yapmış olduğu geri dönüşüm defilesi oldu. Çeşitli geri dönüşüm ürünlerini kıyafet olarak giyen minikler, gösteride hangi ürünlerin nasıl ayrıştırılması gerektiği konusunda izleyicileri bilgilendirdi. Törende ayrıca öğrenciler, dans, halk oyunları gösterileri yaparken, işaret diliyle de İstiklal Marşı okudular. Gösteri sonrası karnelerini alarak Başkan Bozkurt ile birlikte keplerini atan alan minik öğrenciler günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Çok zaman ayıracağız

Miniklerin karne heyecanına ortak olan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yaptığı konuşmada mevcut kreş sayısının arttırılarak her mahalleye bir kreş yapılacağı söyledi. Çocukların nitelikli eğitim almaları için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Kemal Deniz Bozkurt, “Ülkemiz için, ülkedeki barışın kalıcılığı ve refah seviyesinin yükseltilmesi için çocuklarımıza yapılan yatırım çok önemli. Bizim de önümüzdeki 5 yıl içinde en çok zaman ayıracağımız, kaynak ayıracağımız konu eğitim olacak. Bunun yanında kreş sayımızı arttıracağız. 43 mahallemiz ama 11 kreşimiz var. Hedefimiz her mahallede bire kreş açmak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.