İşleyen demir ışıldar

İşleyen demir ışıldar
Esenyurtlu kadınlar, Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün açtığı örgü oyuncak atölyelerinde hem sosyal hayata katılıyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, açtığı oyuncak örme atölyeleri ile Esenyurtlu kadınların sosyal hayata katılmalarının önünü açıyor. Kurulan örgü oyuncak atölyelerinde Japon Amigurumi tekniği ile oyuncaklar üreten kadınlar, bu oyuncakları ESHÜNEL markası ile Esenyurt Belediyesi tarafından açılan sergilerde satma imkanı buluyor.

Organik ürünler üretiliyor

Esenyurt Belediyesi’ne ait kültür merkezlerinde yapılan örgü oyuncak atölyelerine katılan kursiyerlerin ürettiği el yapımı oyuncaklar, hem organik hem de diğer oyuncaklara oranla daha dayanıklı olduğu için anneler tarafından çok fazla tercih edilirken, çocuklar da güvenle oynayabiliyor.

Daha ileriye taşıyacağız

ESHÜNEL’i marka haline getirip büyütmeyi hedeflediklerini belirten Esenyurt Belediyesi Amigurumi Eğitmeni Elif Eren, “Amigurumi içi doldurulmuş oyuncak demek. Bizler de burada örgü oyuncak çalışması yapıyoruz. Kursiyerlerimiz teknik bilgiyi aldıktan sonra üretime geçiyorlar. Hobi olarak başladıkları bu işi para kazanma amaçlı sürdürenler de oluyor. Bu konuda belediyemiz, alışveriş ve kültür merkezlerinde açtığı sergilerde satış yapma imkanı sunuyor. Ayrıca ‘Esenyurt Hünerli Eller’ ismiyle bir marka oluşturduk. İnşallah Esenyurtlu hanımlarımızla markalaşarak güzel çalışmalar yapıp bunu daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.