Kadınlar şiddete karşı maç yapacak

Kadınlar şiddete karşı maç yapacak
Esenyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde farkındalık yaratabilmek için futbol maçı yapacak

23 Kasım’da Turgut Özal Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak etkinlik çerçevesinde, üçüncü ligde oynayan kadın futbolcular ile Kadın Meclisi üyesi kadınlar karşı karşıya gelecek. “Kadına değil şiddete karşı el kaldır!” sloganı ile düzenlenecek olan etkinlikte, katılımcıların el izlerini bırakacağı büyük bir tuval de yar alacak. Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden sorumlu başkan yardımcıları Süheyla Karademir ve Gülşah Güler’in öncülüğünde hazırlıkları süren etkinlikle, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Şiddete el kaldır

Kadın Meclisi sorumluları Süheyla Karademir ve Gülşah Güler, konuya ilişkin bilgileri verdiler: “Esenyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, kadın cinayetlerine dikkat çekmek istiyoruz. Bu amaçla sadece kadınların sahada olacağı bir futbol maçı organize etmek istedik. 3. Lig’de oynayan ilçemizin kadın futbolcuları ile karşı karşıya geleceğiz. Bu maçta, formalarımızın altına kadına şiddete karşı slogan içeren tişörtler giyeceğiz ve her gol atan kişi üzerindeki formayı çıkararak alttaki sloganın görünmesini sağlayacak. Kadınlar en çok erkekler tarafından şiddete uğradığı için erkeklerin en çok ilgi duyduğu futbol ile bu kanayan yaraya dikkat çekmek istiyoruz. Bunun yanı sıra büyük bir tuval olacak stadyumda. Etkinliğe katılan misafirlerimiz tuvale el izlerini bırakarak “Kadına değil şiddete karşı el kaldır!” sloganına destek verecekler. “Toplumun yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir!” düşüncesi ile tüm halkımızı 23 Kasım’da bu önemli etkinlikte yanımızda görmek istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.