Ne olduysak onlar sayesinde olduk

Ne olduysak onlar sayesinde olduk
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, gelişmenin yolunun insan kaynağını eğitmekten geçtiğini ve bunun içinde öğretmenlerin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Bozkurt, “Bugün ne olduysak onların say

Esenyurt’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama etkinliği düzenlendi. Siteler Ortaokulu’nun Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlediği etkinliğe Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Karaaslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Köy Enstitüleri ile kalkınma sağlandı

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, kendisinin  bir öğretmen çocuğu olduğunu belirterek “Dolayısıyla öğretmenliğin ne demek olduğunu biliyorum. Yaşayan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum vefat edenlere de rahmet diliyorum. Bugün ne olduysak onların sayesinde olduğumuzu unutmayalım” dedi.  Ülkelerin en önemli gücünün insan kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Bozkurt” Gelişmiş ülkelerin en önemli özelliği insan kaynağını iyi eğitmiş olmalarıdır. Geçmişimizde Köy Enstitüleri insan kaynağını en iyi şekilde eğitilmesi için kurulmuştu. Bizim en büyük kaynağımız insan ve tarımdı. Tarımı ve insanlarımızı birbiriyle buluşturup iyi sonuçlar elde etmek için Köy Enstitüleri kuruldu ve çok büyük kalkınma elde edildi” dedi.

İyi öğretmen iyi eğitim sistemi önemli

Üretmeye ve birbirimizi sevmeye ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Başkan Bozkurt, “Bunu da bize öğretmenlerimiz söylüyor. Dolayısıyla iyi bir öğretmen kitlemiz varsa, iyi bir eğitim sistemimiz varsa gelişme olur. Bakın iyi eğitim olmadığı yerlerde kargaşa hakimdir ama iyi eğitim olduğu yerlerde ülkenin her kaynağına sahip çıkılır. Birlik beraberlik içinde eşit yurttaş olarak yaşarlar. Bunun tamamı öğretmenlerimizin bize verdiği emekler, göz nuru ve uğraşları sonucunda olur. Ben bugüne kadar bize emek veren öğretmenlerimize minnettarım. İyi bir eğitim modelini kurduğumuz, birbirimizi sevdiğimiz saydığımız sürece bütün sorunlarımızın üzerinden tek tek geleceğimizi hatırlatmak istiyorum. Ben sıradan bir öğretmen çocuğuyum bugün belediye başkanı oldum. Bu tamamen iyi eğitim almış olmamdan kaynaklı. Sizlerin de çok güzel şeyler yapacağınıza inanıyorum yeter ki öğretmenlerimizin sözünü dinleyin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.